Культура

Житомирський виконком відклав виділення бюджетних коштів на три культурних проекти через їхні кошториси

3 April 2019, 11:51

Виконком відклав затвердження трьох з десяти культурних проектів, які стали переможцями і мають отримати фінансову підтримку за рахунок бюджетних коштів в галузі «Культура».

Відповідний проект рішення розглядали на засіданні 3 квітня.

«Протоколом від 12 березня було затверджено 10 переможців», - поінформувала начальник управління культури Ніна Рябенко.

Член виконкому Наталя Волинець, як входить до складу робочої групи з відбору проектів, запитала, чи опрацювали за цей час учасники ті зауваження, які були у робочої групи. За її словами запитання стосувались завищених кошторисів по проектах ГО «Я – мама!» (фестиваль толерантності «Мистецтво без меж»), ГО «Культурна опозиція» (міжнародний фестиваль культури та мистецтв «Світло серед дерев») та ГО «Берегиня Полісся» (свято з українським конем).

«Наприклад, по «Я – мама!» була завищена вартість футболок», - повідомила Волинець.

Їй відповіли, що кошториси відкоригували, але таким чином, що зекономлену суму на дешевших футболках направили на придбання значків, яких не було раніше, і т.д., тобто просто підігнали кошторис під необхідну суму.

«Так не повинно бути. Пропонуємо зняти з розгляду ці три проекти, щоб вони доопрацювали свої кошториси, подали відкориговані у вигляді порівняльної таблиці, щоб було видно – що змінилося. Приймаємо цю пропозицію і рішення в цілому», - запропонував мер Житомира Сергій Сухомлин.

Члени міськвиконкому цю пропозицію підтримали.

Нагадаємо, 12 березня 2019 конкурсна комісія обрала 10 проектів, які радитиме реалізувати за кошти міського бюджету в Житомирі. Хто керує ГО, проекти яких виграли конкурс, читайте у матеріалі. На реалізацію проектів у 2019 році планують виділити 990 тис. грн.

pr-kylt

Як повідомляв Житомир.info, в 2018 році на фінансування 12 мистецьких проектів-переможців спрямували близько 1 млн 300 тис. бюджетних гривень. 19 грудня 2018 року на засіданні виконкому організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець звітував про витрати та зібрані кошти. Тоді його звіт викликав обурення членів виконкому, які створили робочу групу, щоб розібратися, куди ж пішли кошти, які виділялися з міського бюджету на проведення благодійного фестивалю. За результатами перевірки контрольно-аналітичний відділ виявив неправомірну розтрату 24 тис. грн бюджетних коштів організатором фестивалю «Крила». Тож на черговому засіданні виконкому було вирішено звернутися до поліції щодо розтрати коштів, а також перевірити фінансові звіти усіх проведених у 2018 році за грантові кошти мистецьких заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком конкурс Рябенко  
Матеріали по темі