Події

У селі Житомирської області зі школи, біля якої горіла суха трава, евакуювали дітей

6 April 2019, 13:30

5 квітня о 12:14 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Щигліївка Коростишівського району.

Про це рятувальників сповістили вчителі Щигліївської школи, – інформує прес-служба ДСНС України в Житомирській області 6 квітня.

«За декілька метрів від навчального закладу на полі загорілась суха трава, полум’я від якої охопило дрова поблизу будівлі школи. Оскільки вогонь уже підбирався до школи, учнів та персонал навчального закладу було негайно евакуйовано на подвір’я. По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що вогнем охоплено 2 га сухої трави та 100 куб. м дров. До приїзду рятувальників працівники школи зуміли не допустити поширення вогню на будівлю навчального закладу, скориставшись укомплектованим пожежним краном, але загасити полум’я їм не вдалось. Навіть школярі намагались допомагати в гасінні. Силами бійців ДСНС о 13:00 пожежу локалізовано, а о 16:00 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 2 га сухої рослинності та 100 куб. м дров. На будівлю навчального закладу вогонь не розповсюдився», - йдеться у повідомленні.

За словами селян, невідомі чоловіки підпалили суху траву та зникли у невідомому напрямку, що й призвело до пожежі. До ліквідації надзвичайної події залучалось 7 чоловік особового складу на двох пожежних автомобілях.

Загалом упродовж минулої доби в області зафіксовано 25 загорянь сухої трави, внаслідок чого вогнем пройдено близько 55 га території. Вогнеборці гасили палаючий сухостій у Хорошівському, Олевському, Малинському, Любарському, Лугинському, Ємільчинському, Коростенському, Житомирському, Овруцькому, Ружинському, Черняхівському, Черняхівському, Баранівському, Новоград-Волинському та Бердичівсьокму районах.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2019 року на території міста Житомира виникло 130 пожеж, з яких 81 загорання сухої трави та сміття на відкритих територіях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростишівський район ДСНС пожежа школа  
Матеріали по темі