Влада

​ЖДТУ змінив назву і став Житомирською політехнікою

8 April 2019, 10:50

Житомирський державний технологічний університет отримав нову назву і став Державним університетом Житомирська політехніка.

Привітання з отриманням нової назви 8 квітня розмістив на своїй сторінці у соцмережі віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, який у цей день відвідав житомирський виш.

«Вітаю студентів і викладачів Житомирського державного технологічного університету з отриманням нової класної назви - Житомирська політехніка!», - написав у фейсбук Геннадій Зубко.

«Я б хотів, щоб назва університету була зрозумілою і сприймалася, як Гданська, Люблінська політехніка, як Вроцлавська чи Міланська політехніка, як сприймається вже Львівська політехніка. Я б точно хотів, щоб на такому ж рівні сприймалася і Житомирська політехніка. Питання не тільки у назві, питання не тільки випускників цього року, магістрів і бакалаврів, у яких буде записано в дипломі – Житомирська політехніка. А питання в суті, патріотичності, креативності, рішучості тих студентів, які отримають в руки диплом Державного університету Житомирська політехніка», - зазначив у своїй промові віце-прем’єр.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у своєму дописі у соцмережі з приводу перейменування ЖДТУ зазначив, що змінюється не лише назва закладу, а й умови та якість навчання. А наступним кроком він визначив, що університет має стати національним.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2018 року ректор ЖНАЕУ Олег Скидан розповів про бажання викладачів та студентів, щоб університет отримав нову назву, а саме Поліський національний університет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДТУ політехніка Зубко університет  
Матеріали по темі