Місто

«Персонал як ключовий ресурс»: у Житомирі пройшов другий бізнес-форум від нетворкінг-клубу «CommUnity»

8 April 2019, 16:13

Як утримати талановитих співробітників, створити комфортну атмосферу у команді, корисні лайфхаки про лідерство та корпоративну культуру розповідали професійні бізнес-тренери 7 квітня під час другого форуму від нетворкінг-клубу «CommUnity» «Персонал як ключовий ресурс».

Організатори розповідають, що завдяки таким заходам хочуть збільшити ділову активність у Житомирі та допомогти місцевим підприємцям.

«Від самого початку ми створили цей клуб для того, щоб люди мали можливість розвиватися, більше спілкуватися та знайомитися з новими людьми. Ми вважаємо, за допомогою таких знайомств та спілкування відбувається розвиток власного бізнесу, адже виділяється більше зв'язків і відповідно більше можливостей, як і для людей у Житомирі, так і для міста в цілому. Зараз проходить великий бізнес-форум, на який ми запросили спікерів на конкретні тематики. Сьогодні нашою темою є персонал, адже який би бізнес ви не починали, це завжди про команду, про людей, які працюють з вами. І якщо ви не побудуєте, в першу чергу, комунікацію з людьми, то у вас не буде успішного бізнесу», – розповідає співзасновник нетворкінг-клубу «CommUnity» Ірина Гаврилюк.


У програмі бізнес-форуму лекції, воркшопи, практичні кейси. Головними спікерами заходу стали Ваче Давтян та Володимир Чеповий.

«У нас була інтерактивна лекція Ваче Давтяна «Лідер 3.0 від кнута та пряника до культури щастя», де він показав, на яких різних формах та щаблях стоять лідери в сучасному бізнесі і до якої форми лідерства потрібно прагнути. Після обіду у нас буде чотири воркшопи в різних аудиторіях, тобто можна буде обрати певну тему, яка вас цікавить, та працювати, це будуть практичні майстер-класи. Передостанньою буде тема Володимира Чепового про кадровий магніт, про те, як ми можемо на рівні підприємства і на рівні держави створювати комфортний бізнес-клімат в Україні і в своїх підприємствах. І завершить все практичний кейс від заводу «Кромберг енд Шуберт». Ми почуємо та бачимо, як у них побудована корпоративна культура», – каже співорганізатор форуму Сергій Твардовський.

Успішний лідер має об'єднувати та мотивувати свою команду, бути прикладом для інших та діяти контрінстинктивно, тобто контролювати свої природні реакції, розповідають бізнес-тренери.

«Перше – потрібно бути лідером 3.0, тобто не бути тою людиною, яка роз’єднує людей, бути тим, хто, навпаки, з'єднує. По-друге, обов'язково потрібно мотивувати свою команду, хвалити за те, що в них все виходить, обов'язково давати зворотній зв'язок і комунікувати про всі невдачі і всі успіхи. І третє – потрібно більше спілкуватися з командою, не бути відстороненою, а бути ближче до людей і своїми вчинками показувати успішний приклад про те, як потрібно діяти», – говорить спікер форуму, співзасновниця СУП, президент інвестиційної компанії A7 Capital Марія Барабаш.

«Наша природа нам каже, що потрібно домінувати, пригнічувати інших, однак це не працює. Потрібно діяти свідомо, що означає контрінстинктивно, тобто потрібно діяти проти того, як тебе рухає природа. Це робити складно, цьому потрібно навчатись, над цим потрібно свідомо працювати місяцями та роками, але результат шикарний. Ми таке робимо в наші компанії, у нас культура щастя, ми діємо контінстинктивно, і у нас дуже хороші результати, тому ми допомагаємо це робити і у інших компаніях», – додає бізнес-тренер, лідер компаній «Промкабель-Електрика», «Пан Електро» Ваче Давтян.

Участь у форумі, взяли близько сотні власників і топ-менеджерів підприємств Житомирської області. Один із них ділиться: не міг пропустити таку можливість, адже тема форуму є доволі актуальна.

«З тим кадровим голодом, який зараз існує, неможливо пропустити таку подію. Ми маємо розуміти, що відбувається, послухати людей, які вже мали досвід та які можуть надати корисні поради в тому, як бути кращим та як змінюватись», – ділиться підприємець Андрій Шелестюк.

Захід підтримав департамент економічного розвитку Житомирської міської ради.

«У нас є стратегія розвитку до 2030 року, де одним із ключових пріоритетів є «Ефективне місто». Це, в першу чергу, місто, де бізнесу комфортно розвиватись, інвестувати в бізнес і людей, тому будь-які ініціативи, спрямовані на розвиток, навчання, організацію бізнес середовища, ми готові підтримувати», – каже директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кадри працівники підприємництво  
Матеріали по темі