Події

У селі Житомирської області згоріла школа, учні будуть навчатися у сільраді

10 April 2019, 14:52

Близько півночі у Черняхівському районі Житомирської області сталася пожежа у початковій школі.

Про це 10 квітня повідомила прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

9 квітня, о 23:20, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в будівлі ЗОШ І-ІІ ступенів в с. Сали Черняхівського району, розташованої за 24 км від райцентру. До місця події були негайно спрямовані два відділення рятувальників Черняхівського підрозділу ДСНС.

Першим пожежу в приміщенні навчального класу школи помітив вчитель, який проживав поруч. Разом з селянами він намагався врятувати з осередку займання шкільні речі (парти, книги тощо). При цьому під час пожежі він отримав травми, однак від госпіталізації відмовився.

«На місці виклику було встановлено, що палаюча покрівля на площі 200 кв. м. впала всередину будівлі, крім того, горіло три приміщення. Осередок виникнення пожежі знаходився в одному з класів. Будівля була під напругою. Тож після того, як працівники РЕМу знеструмили школу, рятувальники змогли приступити до гасіння пожежі», – розповідають у прес-службі.

Для безперебійної подачі води бійці ДСНС проклали рукавну лінію до найближчого вододжерела, розташованого на відстані близько 200 м від осередку займання. Пожежу локалізовано о 00:25 та о 01:17 – ліквідовано. Вогнем знищена покрівля будівлі школи площею 200 кв. м. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 6 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки.

Попередня причина виникнення пожежі – підпал.

Павло Дзюблик, народний депутат України по округу № 66, до якого входить Черняхівський район, у Facebook 10 квітня повідомив, що учні Салівської школи тимчасово навчатимуться у сільській раді.

«У зв‘язку з пожежею знищене приміщення школи у с. Сали Черняхівського району. Попередньо є дві версії щодо причини, яка спричинила виникнення вогню: замикання, підпал. Учні школи, до прийняття рішення керівництвом району про подальшу долю приміщення і навчального закладу в цілому, продовжать навчання у адміністративних будівлях Салівської сільської ради», – йдеться у дописі нардепа.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2019 року в пустуючому селі Великі Кліщі Народицького району Житомирської області розпочалася масштабна пожежа, яка ледь не спопелила 200-літню церкву та мало не перекинулася на заповідник «Древлянський».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Сали Черняхівський район  
Матеріали по темі