Влада

Владі Житомира пропонують «декомунізувати» меморіальну дошку на Новому бульварі. Проект рішення

16 April 2019, 15:47

Громадський активіст Юрій Градовський разом з депутатом міської ради від ВО «Свобода» Сергієм Оніщуком звернулися до влади Житомира та хочуть, аби на Новому бульварі «декомунізували» пам’ятну дошку видатному українському державному і політичному діячеві Олександру Шумському

Проект рішення виконавчого комітету «Про демонтаж меморіальної дошки Шумському О. Я. по бульвару Новий, 9 в м. Житомирі» опублікований на сайті мерії 16 квітня 2019 року.

«Розглянувши звернення гр. Градовського Ю. І. та депутата Житомирської міської ради Онищука С. В. щодо демонтажу меморіальної дошки Шумському О. Я., враховуючи лист Українського інституту національної пам'ятівід 20.12.2018 за № 2442/2.1-07-18, керуючись пп. «г» п. 4 ч.1 ст. 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал –соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив: Надати згоду на демонтаж меморіальної дошки Шумському Олександру Яковичу, що встановлена на фасаді будинку по бульвару Новий, 9 (адреса уточнена) у м. Житомирі», - йдеться в проекті рішення.

Управління комунального господарства Житомирської міської ради має здійснити демонтаж меморіальної дошки Олександру Шумському та забезпечити її зберігання.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2011 року в Житомирі на Новому Бульварі, 7 мер Володимир Дебой відкривав меморіальну дошку політичному діячеві Олександру Шумському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проект рішення Шумський меморіальна дошка  
Матеріали по темі