Події

Водій Lanos, який на перехресті у Житомирі зіштовхнувся з поліцейською Toyota, стверджує, що службове авто їхало без спецсигналів

23 April 2019, 15:29

23 квітня в редакцію Житомир.info звернувся житомирянин Петро, водій автомобіля Daewoo Lanos, який став одним з учасників ДТП на перехресті вулиць Івана Мазепи та Бориса Тена 22 квітня. Чоловік стверджує, що поліцейська Toyota Prius, яка зіштовхнулась з його Lanos, а потім і з Toyota Corolla, їхала без спецсигналів.

«Вони їхали без увімкненого спецсигналу, без сирени. У мене є письмові покази кількох свідків, в тому числі і людей, що постраждали. Поліцейське авто летіло, навіть не пригальмовуючи. Там закрите перехрестя, і якби була увімкнена «люстра», її видно було б, коли виїжджаєш на перехрестя. Доля секунди, дуже сильний удар – і поліція вилетіла на «зустрічку» та вдарила другу машину, її відкинуло метрів на 8. Тобто, поліція, не знижуючи швидкості, не пригальмовуючи, без увімкненого звукового сигналу з другорядної дороги вилетіла і скоїла пригоду», – стверджує Петро.

Він також переконує, що водій поліцейського авто відразу після ДТП визнав свою провину.

«Поліцейський, який був за кермом Prius, вийшов і сказав: «Хлопці, я винен, я винен». Але буквально через дві-три хвилини приїхав Outlander – уже ніхто не винен, і з поліцейського Prius пропав відеореєстратор», – запевняє водій Daewoo Lanos.

У прес-службі ГУНП в Житомирській області близько 15.00 23 квітня в коментарі Житомир.info зазначили, що за фактом ДТП відкрите кримінальне провадження, і вся інформація стосовно події, в тому числі і щодо застосування спецсигналів, перевіряється.

«Слідчі Житомирського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Подія кваліфікується за ч. 1 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Далі матеріали передаються на регіональний підрозділ ДБР (Державне бюро розслідувань), оскільки учасником події є поліцейське авто, відповідно водій – поліцейський. Усіма деталями будуть займатися вони у рамках кримінального провадження, в тому числі і питанням стосовного того, були ввімкнені спецсигнали чи ні. Інформація, яку надали ми або патрульні поліцейські, попередня, і вона буде перевірятися», – розповіла речник ГУНП Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, 22 квітня 2019 року на перехресті вулиць Івана Мазепи та Бориса Тена в Житомирі сталася дорожньо-транспортна пригода за участі службового автомобіля поліції Toyota Prius та ще двох авто – Daewoo Lanos і Toyota Corolla. Вранці 23 квітня у прес-службі патрульної поліції Житомирської області зазначали, що, за попередньою інформацією, екіпаж патрульної поліції з увімкненими спеціальними звуковими сигналами, а також з проблисковими маячками синього та червоного кольору рухався на виклик про скоєння злочину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія перехрестя автомобіль поліції  
Матеріали по темі