Місто

Житомирянин, який «забув» про дитину, сплатив понад 150 тис. грн боргу по аліментах та штраф

25 April 2019, 15:37

У Житомирі батько, який заборгував дитині аліменти, сплатив разом із штрафом 153 тис. грн.

Про це 25 квітня інформує прес-служба головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Майже сто тисяч гривень аліментів заборгував житомирянин своїй дитині. Ще у жовтні торік державний виконавець Богунського відділу державної виконавчої служби міста Житомир головного територіального управління юстиції у Житомирській області, виконуючи вимоги ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває, застосував до боржника низку обмежень: у праві керування транспортним засобом, володіння зброєю, полювання та виїзду за межі країни. Оскільки ж заборгованість накопичувалася не один рік, то злісному неплатнику було винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 50 відсотків від заборгованої суми», - інформують у юстиції.

«Тимчасові обмеження істотно вплинули на якість життя горе-батька, тож йому нічого іншого не залишалося, як у повному обсязі повернути дитині аліменти. А з урахуванням штрафу загальна сума цих коштів перевищила 153 тисячі гривень. Крім того, як це передбачено Законом України «Про виконавче провадження», чоловік сплатив на депозитний рахунок Богунського відділу державної виконавчої служби міста Житомир виконавчий збір в розмірі 10 відсотків від загальної суми заборгованості», - зазначає прес-служба головного територіального управління юстиції.

Нагадаємо, за два з половиною місяці 2019 року було працевлаштовано вісім боржників по аліментах з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року одразу шестеро дітей, які проживають у Чуднівському районі, отримали від своїх горе-батьків аліменти на загальну суму 236,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борг аліменти штраф юстиція  
Матеріали по темі