Події

Роману Кучеру, який хоче отримати від влади Житомира 130 тис. грн моральної шкоди, призначили психологічну експертизу

7 May 2019, 15:20

Роман Кучер через суд добився проведення психологічної експертизи, яка має підтвердити, що рішенням про знесення його намету на Старому бульварі виконком Житомирської міської ради наніс йому моральну шкоду на суму 130 тис. грн.

Рішення про проведення судової психологічної експертизи 1 квітня 2019 року ухвалив Господарський суд Житомирської області, який продовжив розгляд позову фізичної особи - підприємця Кучера Романа Валерійовича до виконавчого комітету Житомирської міської ради про стягнення 130 тис. грн моральної шкоди, «завданої винесенням незаконного рішення від 19.02.2016 р, пунктом першим якого зазначено про демонтаж самовільно розміщеної тимчасової споруди ФОП Кучера Р.В. за адресою м. Житомир, Бульвар Старий, 15».

Нагадаємо, провадження у справі за позовом Кучера до міськвиконкому про стягнення 130 тис. грн моральної шкоди суд відкрив 22 травня 2018 року.

На вирішення судового експерта Житомирського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ставляться питання:

чи має фізична особа-підприємець Кучер Роман Валерійович зміни в емоційному стані, індивідуально-психологічних проявах, які перешкоджають активному соціальному функціонуванню його як особистості, що виникли в наслідок демонтажу павільйону громадського харчування 72 кв.м. (м. Житомир, Старий Бульвар, 15), на підставі рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради №117 «Про демонтаж тимчасових споруд» від 19.02.2016, яке визнано незаконним та скасоване у судовому порядку;

чи є ситуація, що досліджується за справою №906/364/18, психотравмувальною для фізичної особи-підприємця Кучера Романа Валерійовича;

чи завдана фізичній особі-підприємцю Кучеру Роману Валерійовичу моральна шкода (страждання);

якщо завдана моральна шкода (страждання) за умов ситуації, що досліджується у справі №906/364/18, який можливий розмір (грошова компенсація) становить за завдані моральну шкоду (страждання) фізичній особі-підприємцю Кучеру Роману Валерійовичу.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 15 лютого 2016 року інспекція з благоустрою хотіла демонтувати МАФ на Старому бульварі, біля входу в Центральний стадіон. Власник Роман Кучер стверджував, що дії міської влади є незаконними, але в результаті підприємець підписав припис, де зобов'язався протягом тижня демонтувати МАФ самостійно, втім згодом Кучер подав на міську владу до суду. Однак, 19 лютого 2016 року після позачергового засідання виконавчого комітету скандальний об'єкт почали демонтувати і 20 лютого завершили демонтаж МАФу, який працював там більше 10 років.

Підприємець Роман Кучер з 2016 року судиться з міською владою, зокрема, в грудні 2018 року він виграв суд за позовом про стягнення з виконавчого комітету Житомирської міської ради 490 тис. 874 грн. завданих йому збитків (майнової шкоди). Щоб виконати це рішення суду юрдепартамент міської ради розробив спеціальну програму, яку депутати затвердили на сесії 7 лютого 2019 року. 5 березня 2019 року суд відмовив у задоволенні позову Кучера до виконавчого комітету Житомирської міської ради про стягнення 462 тис. 834,58 грн упущеної вигоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МАФ суд Кучер експертиза  
Матеріали по темі