Події

​У райсуді Житомира обирали запобіжні заходи затриманим азербайджанцям: триматимуть під вартою не всіх

17 May 2019, 19:47

17 травня Корольовський районний суд міста Житомира обирав запобіжні заходи чотирьом азербайджанцям, затриманим напередодні за підозрою у вчиненні вбивства у селі Кам’яний брід Коростишівського району.

Журналісти Житомир.info були присутні на засіданні, де обирався запобіжний захід одному з підозрюваних. Засідання розпочалось близько 17.00 і тривало 30 хвилин. Потім була оголошена півгодинна перерва, упродовж якої перекладач намагався підозрюваному усно пояснити та перекласти текст про підозру, тому що той, нібито, не розумів, у чому його звинувачують. Врешті, підозрюваний заявив, що не змінив думку і просить перекласти текст повідомлення про підозру письмово. Тому засідання вирішили перенести на наступний день, 18 травня, на 15.00, за цей час підозрюваному мають підготувати письмовий переклад документів.

Присутні у залі суду представники правоохоронних органів розповіли журналісту Житомир.info, що станом на 18.00 суд обрав запобіжні заходи двом фігурантам цієї справи: одного триматимуть під вартою, інший отримав «нічний» домашній арешт. Щодо четвертого фігуранта резонансної справи, інформації поки немає.

Нагадаємо, на Житомирщині громадяни Азербайджану вимагали гроші з підприємців своєї діаспори та чинили на них тиск. Через те, що чоловіки не захотіли віддавати данину, 15 травня біля камнеобробного цеху у селі Кам’яний Брід Коростишівського району, одного з них вбили пострілом у голову. Виявилося, що конфлікт всередині азербайджанської діаспори триває не перший рік.

Менш ніж за добу поліцейські затримали двох нападників, які зникли з місця злочину, пересуваючись на мотоциклі. Далі, по гарячих слідах, вийшли на замовника та четвертого учасника, який надав зброю та боєприпаси.

Як стверджують у поліції, одного із ймовірних виконавців злочину кілька років тому звинувачували у вбивстві азербайджанця на Сінному ринку у Житомирі. Його заарештували, однак потім судді вирішили відпустили чоловіка під заставу.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року в одному з кафе на Сінному ринку Житомира невідомий тричі вистрелив у голову громадянину Азербайджану. 2 лютого 2018 в Житомирі заарештували кримінального авторитета, який 2 роки тому застрелив азербайджанця на Сінному ринку. Проте вже наступного дня в поліції повідомили, що підозрюваний у вбивстві іноземець може вийти на волю, бо житомирські судді не зібрались для обрання йому запобіжного заходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство азербайджанець кілер розстріл поліція ГУНП суд запобіжний захід 
Матеріали по темі