Події

Організаторів «тренінг-центрів» для залежних посадили під домашній арешт, прокуратура Житомирської області хоче тримання під вартою

27 May 2019, 13:42

Прокуратура Житомирської області оскаржуватиме домашній арешт п’ятьом підозрюваним у незаконному позбавленні волі людей та наполягатиме на триманні під вартою.

Про це 27 травня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Мова йде про організаторів та власників «тренінг-центрів» для алко- та наркозалежних, які нещодавно були викриті у Житомирі, районі та Вінницькій області.

«У Житомирі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі людей, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 3 ст. 146 КК України. У суботу, 25 травня 2019 року, погоджене з прокуратурою області клопотання щодо застосування до підозрюваних у вчиненні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою розглянуто судом. Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира до п’ятьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. З огляду на тяжкість скоєного злочину, унеможливлення впливу підозрюваних на свідків та потерпілих, прокуратура області наполягає на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Наразі готується апеляційна скарга на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира щодо застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Нагадаємо, 23 травня прокуратура спільно з відділом по запобіганню торгівлею людьми ГУНП та спецпідрозділом «Корд» викрила людей, які організували у декількох селах Житомирського району, містах Житомирі та Вінниці так звані тренінг-центри.

«Керівники цих закладів, з метою отримання матеріальної вигоди, під виглядом лікування громадян від алко- та наркозалежності, незаконно позбавляли їх волі та примусово утримували у приміщеннях. За відсутності професійного медперсоналу лікування в центрах фактично не проводили, натомість пацієнтам (на час проведення обшуків встановлено понад 80 осіб) надавали сильнодіючі медичні препарати для придушення волі та свідомості», - інформує прокуратура.

За скоєння даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року в поліції розповіли про чоловіків, яких у Житомирській області більше 6 років тримали у рабстві цигани. У жовтні 2016-го у Вінницькій області правоохоронці викрили фермерське господарство, де в якості безкоштовної робочої сили незаконно утримували більше ста безхатченків, в тому числі – з Житомирської області. У 2017-му прокуратура Житомирської області розслідувала факти порушення прав громадян під час доставки та утримання їх у центрах детоксикації, у 2018-му - факти незаконного позбавлення волі підопічних Довбиського психоневрологічного інтернату, де були заґратовані вікна і двері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура залежність реабілітація наркотики алкоголізм  
Матеріали по темі