Місто

Військові, які стали учасниками проекту «Bus of Heroes», повернулися до Житомира з подорожі Європою та поділилися враженнями

27 May 2019, 18:39

Ветерани бойових дій на сході України, які 12 травня в рамках проекту «Bus of Heroes» вирушили на екскурсію країнами Європи, повернулися додому. На прес-конференції, що відбулася 27 травня організатори та учасники поїздки розповіли про подорож та поділилися своїми враженнями.

«Нас їздило 20 АТОвців - це дівчата та чоловіки, одна із дівчат була навіть вагітна, тому можна сказати, що нас на одну людину було більше. Відвідали ми такі міста, як Прага, Париж, Люрд, де ми були три дня, це Піренея на кордоні з Іспанією та Францією. Ми ходили по горам, приймали участь у військовій ходьбі зі свічками, молились зі всіма військовими всього світу за мир, купалися у купальнях. Далі після цього ми поверталися через Середземне море і заїжджати в місто Сан-Ремо. Потім поїхали до Венеції та Будапешту. І повернулися вчора (26 травня, - ред.) додому, до України», - розповідає організатор проекту «Bus of Heroes» Олександр Швецов.


«Парижа було дуже мало, але за другий день перебування там, я в Парижі на електронних самокатах наїздив близько 40 км по місту», - додає військовий 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї ОДШБр Максим.

«Він просто брав самокат напрокат, підходив сканував щось на кермі, якимось чином він відзначав, де цей самокат знаходиться, що якщо в його самокаті акумулятор сів, він йшов чи їхав до іншого самокату і брав той. З нами був хлопець один, який без руки та ноги на візку, то Максим їхав перед ним на самокаті, а той за нього рукою тримався і таким чином вони пересувалися по Будапешту», - додає Олександр Швецов.

Міський голова Житомира зазначає, що даний проект має стати всеукраїнським, тому на найближчому засіданні правління Асоціації міст України планує презентувати ініціативу колегам, аби у подальшому ветерани інших міст також змогли долучатися до поїздок Європою.

«Хлопці змінюються. Ми сьогодні навіть чули, як вони змінюються фізично навіть і психологічно після таких подорожей. Вони бачать інший світ, бачать, що життя на цьому не закінчується і це місто Люрд, в яке з'їжджаються ветерани європейський країн. Минулого року вперше була представлена Україна Житомиром, і в цьому році також. І зараз моя найголовніша задача - зробити таку на всю Україну для того, щоб інші міста підключилися і в наступному році, в французькому місті, було набагато більше українців, хлопців, які захищали і захищають на сході України», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 20 ветеранів бойових дій на сході України 12 травня вирушили в паломницьку подорож до Лурда.

Як повідомляв Житомир.info, рівно рік тому «Bus of Heroes» із учасниками АТО на борту відправився з Житомира у поїздку країнами Європи. Своїми враженнями організатор поїздки Олександр Швецов та учасник подорожі Костянтин Султанбагомаєв поділились в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швецов Сухомлин подорож Європа  
Матеріали по темі