Місто

На Параджанова в Житомирі перекрили рух і вкладають асфальт, але деякі водії порушують заборону

28 May 2019, 15:04

Зранку 28 травня по вулиці Параджанова у Житомирі, на відрізку від будинку № 64 і до залізничного переїзду, на добу обмежили рух транспорту. На цій ділянці, довжиною близько 600 метрів, приступили укладати перший шар асфальтного покриття. На початку та вкінці дороги, яку ремонтують, чергують поліцейські, однак не всі водії дотримуються таких обмежень.

«Сьогодні вночі почалися підготовчі роботи, зранку зробили пролив, і безпосередньо зараз триває вже укладання самого асфальту. Укладається асфальт в два шари, зараз укладають чорновий шар, тобто крупнозернистий, з великим щебнем асфальт, який буде основою. Потім буде ще вирівнюючий шар вже більш дрібного асфальту, мета якого згладили і дати рівну дорогу. Поліція стоїть і на початку, і на кінці ділянки, де здійснюється ремонт. Але не просто їм з нашими водіями, всі хочуть нормальних доріг, ремонту, але ці вимушені затримки і обмеження руху терпіти ніхто не хоче», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


Дмитро Ткачук додає: кілька машин поки не є проблемою, порівняно із звичним трафіком на цій ділянці, а ось громадський транспорт, що курсував по вул. Параджанова, змінив маршрут.

«Тролейбуси їдуть лише до вокзалу, маршрути № 6, 7а і 10. Що стосується маршруток, маршрут № 19 доїжджає буквально до ЗОКу і розвертається на початку робіт. Відповідно, по вул. Корольова курсує трамвай. Планувалося зробити перекриття на вихідні дні, але в суботу був дощ, тому довелося це змістити на вівторок. Багато чого, на жаль, корегує погода. В плані такі перекриття руху передбачені переважно на вихідні дні», - каже заступник Житомирського міського голови.

Рух обіцяють відновити до 29 травня. Далі такими ж відрізками укладатимуть асфальт до Київського шосе.

«Строки, які на сьогоднішній момент є - 15 червня. Розуміємо, що погодні умови вимушено їх відсувають, тому зараз в залежності від того, як ми сьогодні почали і чи виконається той об'єм, який заплановано, будемо бачити, наскільки вони є реалістичними. Сьогодні, за словами підрядника, вони готові покласти порядка півтори тисячі тонн асфальту, тобто повністю всю цю ділянку закрити», - додає Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, спочатку рух по Параджанова збирались обмежувати з 24 травня, але через дощі обмеження перенесли на 28 травня.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про передачу ОДА функцій замовника на ремонт вулиці Параджанова ухвалили на засіданні виконкому Житомирської міської ради 20 червня 2018 року. Як відбуватиметься капітальний ремонт вулиці Параджанова, обговорювали на відкритій техраді в Житомирській міській раді 24 вересня 2018 року.

11 квітня 2019 року підрядну компанію «ALKE», яка ремонтує вулицю Параджанова у Житомирі, попередили про розірвання угоди. На сесії міськради 23 квітня 2019 депутат Олександр Рибак обурився, що в Житомирі перед Пасхою вперше не робили ямковий ремонт, а ями на дорозі по Параджанова сягають 60 сантиметрів.

10 травня 2019 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин пообіцяв, що з 13 травня оголосять тендер на капітальний ремонт вулиці Корольова, а доти дорогу там підсипатимуть асфальтом, зрізаним на вулиці Параджанова.

13 травня 2019 року в. о. начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Валерій Ясинецький розповів, що капремонт на Параджанова планують завершити до липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Параджанова ремонт асфальт Ткачук обмеження руху  
Матеріали по темі