Культура

У Житомирській області перекрили канал контрабанди цигарок до ЄС, на яких могли заробити 3 млн грн

31 May 2019, 14:11

Військова прокуратура спільно з прикордонниками перекрила канал контрабанди цигарок до ЄС.

Про це Житомир.info 31 травня повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

«Правоохоронці під час обшуків в Коростені Житомирської області вилучили понад 35 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору. Середня ринкова вартість партії цигарок в Україні - 700 тисяч гривень. За кордоном очікуваний незаконний прибуток від реалізації перехопленого товару міг становити близько 3 мільйонів гривень», - інформує військова прокуратура Житомирського гарнізону.

Канал контрабанди перекрили 31 травня за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Спробу налагодження схеми незаконного переміщення тютюнових виробів до країн Євросоюзу припинили спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по Житомирському прикордонному загону та слідчим управлінням обласного управління Нацполіції із залученням спецпідрозділу «Дозор» Держприкордонслужби.

«Зловмисники пробували налагодити канал шляхом спроби підкупу прикордонників, що задокументовано в рамках кримінального провадження. На даний час готується повідомлення про підозру особі, яка надала неправомірну вигоду прикордоннику, клопотання на арешт вилученого майна, а також клопотання на обрання запобіжного заходу – домашній арешт», - поінформував Олексій Рихлюк.

Нагадаємо, екс-депутат Житомирської облради Вадим Кривенко хоче скасувати акцизний податок на цигарки, через що бюджет Житомира може втратити більше 40 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у магазинах Житомирської області продавали неякісні цигарки, в лютому 2019 податківці знайшли підпільний цех, де їх виготовляли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цигарки контрабанда військова прокуратура Рихлюк  
Матеріали по темі