Місто

​Комунальні розкопки у Житомирі, через які частково перекрили рух на Східній та Великій Бердичівській

3 June 2019, 12:22

На 3 червня в Житомирі є кілька великих розкопок, які проводять комунальні підприємства: на Великій Бердичівській теплокомуненерго перекладає магістраль, Перемоги (заміна водогону) та Східна (порив колектора водоканалу).

Неподалік будівлі мерії та майдану Корольова на Великій Бердичівській замінюють тепломережу діаметром 420 мм, роботи розпочалися наприкінці травня.

«Спершу замінюємо комунікації — потім кладемо новий асфальт. Цього року плануємо капітальний ремонт асфальтобетонного покриття обох вулиць — Великої Бердичівської і Перемоги», - цитує Житомирського міського голову Сергія Сухомлина прес-служба міської ради.

Нагадаємо, через заміну теплотраси на Великій Бердичівський рух транспорту здійснюється по одній смузі, роботи планують завершити за 3-4 тижні.

Зі слів мера, в Житомирі вже другий тиждень тривають роботи з заміни комунікацій водоканалу на майдані Короленка, по вулиці Перемоги. У травні КП «Житомирводоканал» уклав договір з ПП «Теплогазсервіс-Житомир» на проведення робіт з реконструкції мереж каналізації та водопроводу в межах майдану Короленка. Вартість зазначених робіт разом з проектно-кошторисною документацією становить 930 тис. грн. За умовами договору, роботи по заміні мереж на визначеній ділянці мають бути завершені до кінця липня 2019.

Також станом на 3 червня тривають розкопки на місці пориву водопровідного колектора по вулиці Східній, 101. Комунальники досі не приступили до власне ремонтних робіт і все ще шукають місце пориву, - прокоментував Житомир.info головний інженер КП «Житомирводоканал» Сергій Єрьомін.

«На сьогодні там продовжується розтин труби, дивимося, який метраж проїжджої частини необхідно розкрити. Поки більш ніяких робіт на тій ділянці не проводиться. Вскриємо, вичистимо і тоді будемо прокладати трубу методом санації», - сказав Сергій Єрьомін.

Нагадаємо, асфальт на Східній вкотре провалився 24 травня 2019 року, однак водоканал не зміг терміново виїхати на місце аварії через інший порив - на вулиці Басейній. За попередніми підрахунками, на ремонт колектора на вулиці Східній необхідно близько 10 мільйонів гривень. Знімати ділянку асфальту навколо провалля бригада почала 30 травня.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році КП «Житомиртеплокомуенерго» збирається провести роботи по оновленню та заміні 12 теплотрас.

В лютому 2019 року у КП «Житомирводоканал» повідомили про те, що на вулиці Східній, 103 у Житомирі стічні води вимили ґрунт і призвели до провалу дорожнього полотна. Згодом стало відомо, що напередодні у провалля на Східній в’їхала маршрутка №26, яка зазнала механічних пошкоджень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розкопки теплокомуненерго водоканал колектор  
Матеріали по темі