Місто

Цьогоріч на «лежачі поліцейські» для житомирських вулиць витратять 230 тис. грн

3 June 2019, 13:15

У 2019 році комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» придбало дорожнього обладнання, а саме елементів для «лежачих поліцейських», майже на 230 тис. грн.

Відповідний тендер на купівлю пристроїв примусового зниження швидкості «лежачих поліцейських» у кількості 352 основних та 64 кінцевих елементів, а також 1700 кріплень для них, був оголошений 1 квітня, про що йдеться в опублікованому на ресурсі ProZorro оголошенні. Очікувана вартість закупівлі становила 230 тис. грн.

17 квітня відбувся аукціон, у якому взяли участь чотири фірми.



Упродовж травня тендерна комісія розглядала подані пропозиції та відхилила три з них через невідповідність та неточності в документах.


Таким чином, перемога у відкритих торгах дісталася ТОВ «Бориспільський завод гумовотехнічних виробів», пропозиція якого була найдорожчою – 228 тис. 999,68 грн, у т.ч. ПДВ. 28 травня КП «УАШ» уклало договір з цим товариством на поставку «лежачих поліцейських» відповідної якості та комплектності, термін експлуатації яких має складати щонайменше 5 років.

У коментарі Житомир.info заступник директора КП «УАШ» Дмитро Павлов розповів, що місця для встановлення нових «лежачих поліцейських» визначає комісія з безпеки дорожнього руху.

«Наразі визначено, здається, три таких місця, одне з яких перехрестя вулиць Лесі Українки та Хлібної», - розповів Дмитро Павлов.

За словами заступник мера Житомира Дмитра Ткачука, не усі придбані цьогоріч елементи пристроїв примусового зниження швидкості призначаються для встановлення «лежачих поліцейських» за новими адресами, більша частина цих елементів підуть на заміну старих пошкоджених, зношених, або вкрадених деталей.

«Частково замінимо пошкоджені деталі «лежачих поліцейських», встановлених у минулі роки. Кожен рік щось зношується, пошкоджується, або крадеться. Решта елементів піде на встановлення нових «лежачих поліцейських», за адресами які визначила комісії безпеки руху упродовж року. За останні 3 роки ми щоразу нарощуємо кількість такого дорожнього обладнання. На початку 2016, якщо не помиляюсь, було всього 11 адрес», - розповів Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, восени 2018 року жителі вулиці Ріхтера в Житомирі скаржились на відміну одностороннього руху та встановлені «лежачі поліцейські», через які у будинках з’явились тріщини.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року в Житомирській мерії комісія складала список найнебезпечніших переходів, де треба встановити «лежачі поліцейські».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лежачий поліцейський тендер УАШ  
Матеріали по темі