Влада

В Житомирі є лише три спортивні споруди та майданчики, де безкоштовно можуть займатися ветерани АТО

3 June 2019, 16:50

Сприяти спортивній активності ветеранів, надавати приміщення та майданчики закликала місцеву владу заступник Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк.

Про це 3 червня повідомляє прес-служба Мінветеранів.

«Заняття спортом - це важлива складова реабілітації ветеранів, тим паче вона необхідна тим, хто отримав поранення, травмувався під час бойових дій. З цього року Мінветеранів опікуватиметься відбором та проведенням національних змагань «Ігри Нескорених» (Invictus Games). Ці змагання в першу чергу покликані залучити якомога більше ветеранів до активного способу життя. В пріоритеті не захмарні результати будь-якою ціною, а саме бажання бути активним, здоровим, соціальним. Аби досягти цього, ветерани повинні отримати можливість займатись спортом, а отже, мати достойні, придатні майданчики для цих занять», - наголосила Оксана Гаврилюк.

Перелік спортивних майданчиків та залів, які наразі надаються ветеранам на безоплатній основі, можна знайти на офіційному сайті Мінветеранів.

«Напередодні Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз звернулась з офіційним запитом до обласних державних адміністрацій з проханням скласти список усіх майданчиків, які доступні як для широкого загалу, і закладів різних форм власності, які позитивно ставляться до ветеранів війни і готові безкоштовно надавати місце для їх тренувань, занять спортом. Наразі чимало областей вже відреагували і надали відповідні дані. Варто визнати, що в різних областях перелік спортивних майданчиків та залів, їх якість дуже різняться», - йдеться у повідомленні.

За наявною інформацією, в Житомирській області є лише три спортивні споруди та майданчики, які можуть надаватись для занять фізичною культурою та спортом учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни на безоплатній основі. Всі вони знаходяться в обласному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2019 року в Житомирі відбулися змагання з пейнтболу серед ветеранів АТО/ООС та волонтерів, ініціатором яких виступив «Дім ветерана».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінветеранів АТО ветеран спортмайданчик реабілітація  
Матеріали по темі