Місто

Житомирські пластуни запрошують молодь до табору, де навчатимуть виживанню у дикій природі

3 June 2019, 17:38

Відчути себе скаутом, навчитися виживанню в дикій природі, активно та пізнавально провести тиждень літа пропонують житомирські пластуни. З 25 червня по 2 липня для дівчат та хлопців віком від 12 по 15 років проходитиме таборування у с. Дениші. Презентували програму табору для дітей представники пластового молодіжного центру 3 червня на майдані Корольова.


«На цей табір ми запрошуємо діток не лише пластунів з нашої організацій, а й просто школярів міста. Це буде два поруч табори. На одному будуть суто хлопці, на іншому дівчата. Буде різна програма у них, але так само будуть спільні заняття, наприклад, теренові ігри, квести, вечірня програма ватри. В таборі ми будемо вчитися базовим знанням виживання у природі починаючи з того, як розкласти намет, розпалити вогонь, приготувати їсти, в'язати туристичні вузли. орієнтуватись по сонцю і зорях. З дівчатами ми вивчаємо українські традиції, танці та багато дівчачих речей, а у хлопців більше напрямок на військове виховання. Вартість участі у таборах - 1200 гривень. Це із забезпеченням проїзду, харчування, сувенірна продукція – тобто все», - розповідає організаторка табору Катерина Лозинська.

Представники скаутської організації пояснюють, що подібні табори проходять за співфінансування облдержадміністрації, міської ради та небайдужих підприємців, однак через велику кількість охочих, цих коштів недостатньо, тому участь не є безкоштовною.

Подібні табори влітку проходять декілька разів у різних вікових категоріях, також є спеціалізовані для найстарших пластунів.

«Табори відбуваються завдяки підтримці грантів Житомирської адміністрації і управління молоді та спорту Житомирської міської ради. Згідно вікових груп у пласті є новаки – з 6 до 11 років, з 11 до 17 років – це є юнацтво, з 17-18 років до 35 років – старші пластуни, і від 35 років і плюс – це є сеньйори. Тобто по цих вікових категоріях відбуваються табори. Враховуючи спроможність нашого бюджету, підтримки меценатів, волонтерів і добродіїв, для добродіїв ми проводимо два табори, залучення йде до ста людей. Для пластунів старше 18 років відбувається спеціалізовані два літніх табори», - каже директор Пластового молодіжного центру Максим Швець.

Нагадаємо, 21 лютого 2019 року в Житомирі презентували результати роботи Пластового молодіжного центру.

Як повідомляв Житомир.info, 23 жовтня 2018 року мер Житомира призначив добровольця АТО з Прикарпаття директором Пластового молодіжного центру.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пластун пластуни літо відпочинок канікули табір Пластовий молодіжний центр Швець  
Матеріали по темі