Місто

«Житомиртеплокомуненерго» передав до виконавчої служби судові рішення по стягненню заборгованості за тепло на 18 млн грн

4 June 2019, 09:32

Житомиряни заборгували КП «Житомиртеплокомуненерго» понад 132,5 млн грн.

Про це 4 червня повідомила прес-служба КП «Житомиртеплокомуненерго» на своїй сторінці у соцмережі.

«Цього року заборгованість населення за спожиті послуги збільшилась. На сьогодні вона складає 132,5 млн грн. Причин зростання боргів декілька: підвищення ціни на газ восени минулого року, збільшення екологічного податку і, відповідно, тарифів на тепло. Так, на кінець минулого опалювального сезону тариф за 1 кв м складав 29,49 грн, а цьогорічний сезон був завершений з тарифом 38,89 грн. Ще один фактор збільшення заборгованості споживачів те, що не всі, хто отримав монетизовані субсидії, розрахувались за послуги. Загалом, кількість таких боржників склала близько 15% від загальної кількості тих, хто отримав новий вид субсидії», - повідомили в прес-службі «Житомиртеплокомуненерго».

Разом з тим у комунальному підприємстві додають, що «Житомиртеплокомуненерго» проводить роботу з боржниками. Зокрема, через судові позови. Так, наразі, по заборгованості майже на 18 млн грн документи вже передані за рішеннями судів до виконавчої служби.

«Існує також можливість реструктуризації заборгованість. За останні 2 роки підприємство уклало 648 договорів реструктуризації», - інформують у теплокомуненерго.

Нагадаємо, станом на початок березня 2019 року житомиряни боргували КП «Житомиртеплокомуненерго» 204 млн 175,3 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 березня 2019, житомиряни винні водоканалу 32,4 млн грн, з яких прострочена заборгованість – 21,8 млн грн. У зв’язку з цим на комунальному підприємстві створили відділ для роботи з боржниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖТКЕ тепло борг  
Матеріали по темі