Місто

Що подобається та не подобається житомирянам в оновленому сквері на Лятошинського. Опитування

4 June 2019, 15:46

Сучасні лавки, зелений газон, дитячий простір, велопарковка, нові доріжки з бруківки, туалет та «сонячне дерево» для підзарядки ґаджетів. Такий вигляд має реконструйований сквер на розі вулиці Лятошинського та Небесної Сотні, який будували у Житомирі майже рік.

Відкрили сквер кілька днів тому. Сьогодні він заповнений малечею та дорослими. Запитаємо у них, як оцінюють такі зміни, що імпонує найбільше, або навпаки - не сподобалося зовсім.

«Зручно, мені подобається, дитині також подобається, Я взагалі задоволена, що у нас відкриваються такі місця», - говорить Олена.


«Розбитий асфальт, брудні, некрасиві лавки тут були. Зараз все нове, дуже гарно, не ходять погані люди, які тут були. Є один мінус - дуже багато людей і мало лавок», - каже Ольга.

«Нам все подобається, але, аби камери відеоспостереження недаремно стояли, тому що ми вже бачили, що тут і бомжі сплять, і всі, хто хочуть. Це погано, адже тут багато дітей. Якщо камери поставили, то потрібно на таке реагувати. А якщо ви побачите тут бійку чи те, що бомж спить чи ще щось, то я думаю, що поліція має приїжджати і вирішувати це. Ну ще б доставили горку, качелю - було б взагалі класно. Просто мало місця для дитячої площадки», - розповідає Юлія.

«Сидіння більш зручні, дорога вирівнялася, а то були дуже розбиті стежки. Загальні враження - нормально все», - ділиться Тетяна.

«Подобається те, що осучаснили, а не подобається те, що дитячий майданчик трошки скудний. Потрібно було додати горочку, ще лавочок для мамочок, і трошки тут не вистачає лавочок. Також шкода великих дерев, що зрізали, тепер немає тіні. А так все подобається, зручно», - зауважує Галина.

«Дуже гарно, дуже добре. Я рада, що в Житомирі з’явилось таке місце, де ми можемо відпочити. Ми працюємо поруч, тому на обід виходимо», - відповідає Тетяна.

«Все зручно та дуже гарно зробили, сонячні батареї так само. Бачив, що телефони вже підзаряджають. Тільки літні люди трохи жаліються, що 3 мільйона гривень пішло на реставрацію цього місця. Я то вважаю, що така ціна його і є», - стверджує Володимир.

«Поки ніяких недоліків я не помітила, в цілому все дуже гарно, дизайн гарний, та навіть ця травичка гарна», - каже Наталія.

«Головне, щоб люди це зрозуміли та залишали все таким, як є, і берегли це все. Нехай зайдуть в «Сільпо», подивляться на ціни, то думаю, що це коштує 3 мільйонів», - додає Віра.

Нагадаємо, ввечері 30 травня зняли будівельний паркан на перетині вулиць Лятошинського і Небесної сотні в Житомирі, і городяни побачили оновлений та осучаснений сквер.

Як повідомляв Житомир.info, переможцем торгів з реконструкції скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією 4 млн 937 тис. грн. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. У серпні 2018-го у сквері зрізали 30 дерев, замість яких збиралися посадити клени, яблуні та сакури, вирощені за голландськими технологіями – у контейнерах, що гарантує їхнє приживання на новому місці. Термін реконструкції двічі переносили: у листопаді 2018 – на грудень 2018, у грудні 2018 - на травень 2019 року «через документально підтверджені об’єктивні обставини». Дизайн-рішення скверу на Лятошинського в Житомирі від травня 2018 дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер вул. Лятошинського  
Матеріали по темі