Місто

У Житомирі на гімназію №3, реконструйовану в 2018 році, виділяють ще 11 млн грн – розрахуватися з боргами

5 June 2019, 13:08

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич затвердив 34 проекти, які продовжать втілювати за кошти ДФРР у 2019 році.

Про це 5 червня повідомила прес-служба ОДА.

«34 проекти регіонального розвитку продовжить реалізовувати Житомирщина у 2019 році. Перелік перехідних проектів ДФРР затвердив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич своїм розпорядженням від 4 червня 2019 року. До нього увійшли об’єкти, реалізація яких розпочалась у попередніх роках із залученням коштів ДФРР. Серед них – спортивні, освітні, культурні об’єкти. Зокрема, стадіон «Полісся», районний будинок культури у м. Малин, Високівська гімназія, спорткомплекс «Динамо» у Радомишлі, ФОК в Овручі, обласний онкодиспансер тощо», - інформує прес-служба.

У таблиці на сайті ОДА знаходимо перелік з 34 перехідних об’єктів, про які йде мова. Шість із них розташовані в Житомирі. Пункт перший - реконструкція футбольного поля та благоустрій території Центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського,18 у Житомирі (стадіон «Полісся», - ред.), на що виділяється ще 13 млн 120 тис. грн. На реконструкцію відділень обласної лікарні передбачено 15,6 млн грн, стадіону «Спартак» - ще 10 млн, будівлі Житомирської міської гімназії № 3 по вулиці Грушевського – 11,2 млн грн:

Чому виділяються кошти на гімназію №3, яку реконструювали і відкрили у вересні 2018 року, Житомир.info поцікавився в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Це кошти, які необхідні для розрахунку із підрядником за виконані минулорічні роботи, так як підрядник робив наперед за власні кошти. Замовником послуг є управління капітального будівництва Житомирської міськради», - поінформувала керівник прес-служби Ольга Григор'єва.

Начальник УКБ Житомирської міськради Вячеслав Глазунов підтвердив Житомир.info, що мова йде про борги минулих років, які потрібно закрити.

Нагадаємо, Житомирській області з ДФРР виділили майже 145 млн грн на реалізацію 34 проектів.

На відкриття оновленої Житомирської міської гімназії № 3 у вересні 2018 року приїхали дружина президента Марина Порошенко та віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Добудова гімназії коштувала міському та державному бюджетам 101,6 млн грн. У цю суму входила закупівля меблів, мультимедійного обладнання, обладнання для харчоблоку, перенесення теплокомунікацій, облаштування території, трьох спортивних майданчиків, паркану, закупівля івисадка рослин. Аварійною будівлю гімназії визнали у 2016 році.

Як повідомляв Житомир.info, за стадіон «Спартак» узялися в березні 2018. Торги виграла житомирська фірма «Комунальник». На сесії 7 лютого 2019 року депутати Житомирської міської ради проголосували за виділення на реконструкцію стадіону «Спартак» ще 7,6 млн грн, а до цього вже заплатили 22 млн грн. У травні 2019 влада вирішила перейменувати стадіон, і робоча група міськради рекомендувала присвоїти йому назву «Спартак Арена». 12 грудня 2018 року під час звіту за рік роботи мер Сергій Сухомлин розповідав, що по стадіону усі роботи підрядники мають завершити в травні 2019 року. Який вигляд мала реконструкція стадіону «Спартак» 14 травня 2019 року з висоти пташиного польоту, дивіться тут.





Таблиця з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №3 ДФРР ОДА стадіон  
Матеріали по темі