Культура

​На Івана Купала у житомирському гідропарку відбудеться конкурс на найдовшу косу, гумористичний фестиваль та спалення Марени

6 June 2019, 11:21

6 липня у Житомирі святкуватимуть Івана Купала. Святкові заходи мають відбутися з 16.00 по 22.00 у міському гідропарку.

За інформацією управління культури Житомирської міської ради, опублікованою на офіційному сайті, 6 липня у міському гідропарку відбудеться ряд цікавих заходів: конкурс на найдовшу косу, гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька», конкурс краси «Купальська царівна 2019», традиційне спалення Марени, виступ етно-рок гурту тощо.

«Коли земля буяє цвітом і настає найбільше зріднення всього живого з Сонцем, людство відзначає традиційне східнослов’янське свято Івана Купала. У цей день відбуваються різні дива: цвіте папороть, земля відкриває свої скарби, а сонечко спускається з небес, щоб викупатися у річці. 6 -го липня 2019 року з 16-00 до 22- 00 години на території гідропарку, відбудуться Купальські забави», - інформує управління культури ЖМР.

Згідно програми заходів на головній алеї гідропарку відбудуться:

  • майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу;
  • соціальний проект «Заплети вінок на щастя, на долю» за участю людей з обмеженими можливостями;
  • гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька» з троїстими музиками, конкурсами, розвагами, ліпленням вареників.

Також поряд буде облаштована пікнік-зона для відпочинку родин та дозвілля дітей.

На дорослому пляжі гідропарку розгорнеться головна сцена. Тут проведуть:

  • конкурс краси «Купальська царівна – 2019»;
  • обрядове дійство «Спалення Марени» за участі творчих колективів КЗ «Палац культури» Житомирської міської ради;
  • виступить етно-рок гурт.

За даними ресурсу ProZorro, 4 червня управління культури Житомирської міськради оголосило тендер на послуги з організації та проведення традиційного українського свята «Купальські забави» за 140 тис. грн орієнтовної вартості.

У тендерній документації зазначаються основні вимоги, які ставляться перед організаторами заходу:

  • наявність двох ведучих;
  • не менше 10 аніматорів для проведення розважальної програми, тематичних конкурсів, рухливих ігор, вікторин та інших розваг і конкурсів;
  • театралізоване проведення обряду Купала з піснями, хороводами з залученням фольклорних гуртів, вокально-хореографічних ансамблів;
  • 30 хв файєршоу;
  • послуги діджеїв.

Організатор також має забезпечити місце проведення заходу необхідною апаратурою та інвентарем, а ще святково оформити висотні опори вздовж алей гідропарку.

Крім того, у рамках святкових заходів у цей день у гідропарку планують провести конкурс краси «Купальська царівна 2019». Облаштування локації та режисура заходу також входять до програми заходів, заявленій у тендері.

До 19 червня тендерна комісія приймає документи від бажаючих взяти участь у торгах. Наступного дня має відбутися аукціон. Очікувана вартість закупівлі зазначених послуг – 140 тис. грн.

Нагадаємо, 8 травня члени виконавчого комітету не підтримали проект рішення про святкування Дня Європи, вважаючи бюджет святкувань у понад 300 тис. грн завеликим. Рішення про відзначення Дня Європи прийняли 10 травня на позачерговому засіданні, при цьому члени виконкому зажадали фотозвіту від управління культури.

18 травня в Житомирі святкували День Європи: вулиця Михайлівська перетворилась на «маленьку Європу», на Замковій горі грав джаз, а на пішохідній вулиці – танцювали разом з Владом Ямою.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році свято Івана Купала у житомирському гідропарку відзначали 7 липня. Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Івана Купала гідропарк свято фестиваль конкурс концерт управління культури  
Матеріали по темі