Влада

Найкращий контролер за ефективністю використання коштів ДФРР не правоохоронні органи, а самі громадяни, - Зубко

11 June 2019, 11:07

Минулого року за рахунок коштів ДФРР було профінансовано 806 проектів, здано 212 проектів, цього року буде здано 340 об'єктів. Це перехідні проекти, які будувалися 2-3 роки і зараз нашим завданням є дотримання термінів будівництва об’єктів, а це максимально 3 роки.

Про це в інтерв'ю інформагентству «Українські новини» заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

Зубко зазначив, що приблизно половина проектів, що подаються до комісії ДФРР, стосуються освіти. Це школи і дитячі садочки. Але це має бути проект повної реконструкції будівлі, або зовсім нове будівництво. Неможливо за кошти Фонду косметично відремонтувати, наприклад, кардіологічне відділення, не змінивши його стандарти. Другі за кількістю – проекти, що стосуються охорони здоров'я. На культурні і спортивні проекти обов’язково виділяється 10% з ДФРР від загальної кількості проектів.

«Проекти повинні відповідати державним будівельним нормам. Сьогодні йде своєрідне змагання між громадами: на кращий дизайн, кращий підхід у проектуванні. Іноді переглядають проекти дитсадків за кордоном, іноді застосовують нові технології в оздобленні приміщень. Зараз ми маємо великий перелік об'єктів, яких ніколи не будували в Україні. За своїм структурним підходом, місцем розташування, забезпеченістю. Це змагання», - розповів урядовець.

Він також зауважив, що є відкриті провадження щодо можливих випадків корупції при реалізації проектів на місцях за кошти ДФРР.

«Скажу відверто, розслідування з боку правоохоронних органів щодо неефективності використання коштів на місцях тривають постійно. Іноді проекти навіть блокуються. Наприклад, у Львівській області зарає є декілька таких кримінальних проваджень. Але найкраща і найефективніша боротьба із корупцією - це прозорість. Є веб-сайт Фонду регіонального розвитку, відкрили платформу, розмістили на ній проекти. Будь-яка людина може зайти і подивитися, які саме проекти реалізуються в її області за кошти Фонду. Вказана вартість цих об'єктів, замовник і генеральний підрядник та терміни будівництва. Але найкращий контролер за ефективністю використання коштів - це не правоохоронні органи, які намагаються довести склад злочину, а громадяни», - заявив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2019 року Уряд виділив Житомирській області майже 145 млн грн з ДФРР на реалізацію 34 проектів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФРР бюджет Зубко  
Матеріали по темі