Місто

Житомирські дітлахи рятуються від спеки купанням у фонтані на Михайлівській

12 June 2019, 13:50

Допоки синоптики прогнозують спекотний тиждень у Житомирі, дітлахи рятуються від палючого сонця купанням у фонтані. І що не дивно, до водних забав долучаються не лише діти, а і дорослі, здебільшого матусі. Ба більше, кажуть останні, готувалися до «фонтанових процедур», взявши з собою рушники та змінний одяг.

«Прийшли з кумою, з дітками. Нам добре тут. Ми вчора прийшли, намокли, поїхали додому мокрі, добре, що неподалік живемо сьогодні вже запаслися і шортами, і майкою, іграшками і прийшли сюди», - розповідає Катерина.

«Сьогодні підготовлено прийшли на Михайлівську: з рушником, змінним одягом, іншим взуттям. Дитині подобається і думаю - це головне. Будемо ходити не часто, але так, щоб розважитись і повеселитись», - говорить Ірина.


«Ми минулого року сюди приходили, ми вже знаємо все, тому прийшли й одразу переодягнулися», - ділиться Наталія.

«Класно, можна усюди купатися, круто», - зізнається Давид.

Нагадаємо, у Житомирі на вулиці Михайлівській з 19:00 5 червня, і протягом цілої доби, хлорували воду у фонтані.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2019 в Житомирі традиційно розпочався сезон фонтанів. У місті запустили всі фонтани, крім фонтану на пішохідній Михайлівській.

Фонтан на Михайлівській почали монтувати в липні, а Офіційно фонтан відкрили 21 квітня. У травні 2018 фонтан закривали на ремонт, і 9 червня він знову запрацював. Мер Житомира скаржився, що городяни засовують у форсунки палки, пробки, обгортки від морозива та інше сміття. 25 червня 2018 фонтан оглянув італійський меценат Вірджініо Фіданца, який профінансував його будівництво. 29 липня 2018 біля фонтану трапився інцидент: молодик в шоломі на велосипеді травмував дівчинку. Фонтан на Михайлівській збиралися передати на баланс водоканалу.

23 травня 2019 В’ячеслав Глазунов говорив, що фірма, яка мала підготувати фонтан вже всередині травня, затримується на інших об’єктах через погодні умови. 25 травня представники фірми, яка обслуговує фонтан, піднімали бруківку з влаштованими форсунками й тестували механізм. Зі слів В’ячеслава Глазунова, підключення фонтану до електроенергії очікується до вихідних 8-9 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська фонтан купання діти  
Матеріали по темі