Місто

​Держсубвенцію на розвиток інфраструктури Житомирська міська ОТГ використає на вуличне освітлення Вересів

14 June 2019, 15:43

За рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури Житомирської міської ОТГ у 2019 році збираються зробити вуличне освітлення в селі Вереси.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про затвердження переліку об’єктів», опублікованому на сайті мерії.

«Затвердити перелік об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році, а саме на будівництво мереж зовнішнього освітлення з встановленням ефективних енергозберігаючих ліхтарів в с. Вереси Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», - йдеться у проекті рішення виконкому.

Згідно розподілу субвенції, Житомирська ОТГ у 2019 році має отримати на розвиток інфраструктури 903,2 тис. грн.

Нагадаємо, про розподіл 175 млн грн бюджетної субвенції на розвиток інфраструктури між 53-ма ОТГ Житомирської області, затверджений Кабміном 24 квітня 2019, на початку травня повідомляла прес-служба Житомирської ОДА.

Тоді відмічалося, що розмір цієї субвенції розраховується за формулою, відповідно до площі громади та кількості сільського населення. Тобто чим більше сільських територій об’єднала громада, тим більшим є розмір субвенції.

Розподіл коштів на розвиток інфраструктури ОТГ Житомирської області у 2019 році можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 27 вересня 2018 року ухвалили рішення про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси Житомирського району до територіальної громади міста Житомира та підписання відповідного меморандуму.

У січні 2019 року жителі села Вереси, які просили зробити вуличне освітлення та відремонтувати дороги, отримали відповідь на свою петицію: влада пообіцяла знайти кошти на ці цілі. Тоді заступник мера Сергій Кондратюк повідомив, що орієнтовна вартість робіт з освітлення вулиць села Вереси становитиме 580 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вереси освітлення субвенція  
Матеріали по темі