Суспільство

​У Житомирській області підрахували майбутніх першокласників: на кількасот менше, ніж рік тому

20 June 2019, 17:40

До перших класів Нової української школи у 2019/20 навчальному році піде орієнтовно 14 тисяч 975 дітей.

Про це 20 червня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Порівняно з минулорічною кількістю (15555) це на 580 менше.

«За інформацією управління освіти і науки ОДА, до першого класу НУШ цього року піде 14 тис. 975 дітей. Це прогнозована кількість майбутніх учнів, яка може ще змінюватися навіть на початку навчального процесу. Також вже до другого класу НУШ перейшли 15 тис. 555 учнів (на 580 більше, ніж у цьому році, ред.)», - інформує ОДА

За даними ОДА, у Житомирській області завершують роботу пришкільні та мовні табори, у яких займалися понад 32 тисячі дітей. Тепер у школах розпочнуть підготовку до нового навчального року: робитимуть ремонти, купуватимуть меблі, техніку та дидактичні матеріали відповідно до вимог Нової української школи та потреб кожного навчального закладу.

«Наразі у школах розпочинають укладати договори на закупівлю та поставку необхідного обладнання та меблів. Вчителі визначають потреби у дидактичних матеріалів для класів, які навчатимуться за програмою НУШ. Також проводитимуть ремонтні роботи», – повідомляють в управлінні освіти і науки.

Нагадаємо, у школи Житомира цьогоріч готуються прийняти більше 3 тисяч першокласників.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 повідомлялося, що Житомирська область отримає майже 46 млн грн субвенції на обладнання для першокласників та навчання вчителів.

У травні 2019 Житомирська область не розподілила субвенцію, спрямовану на Нову українську школу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ нова українська школа ОДА  
Матеріали по темі