Місто

Через смітник під дверима худшкола в Житомирі змінює вхід, у мерії обіцяють подумати над перенесенням контейнерів

3 July 2019, 13:06

Через смітник навпроти фасаду художня школа Житомирської міської ради імені Віктора Шкуринського змінює вхід до закладу.

Про це 2 липня повідомили на фейсбук-сторінці мистецького закладу.

«До відома учнів школи та їх батьків. З початку нового навчального року вхід до художньої школи Житомирської міської ради переноситься з провулка Студентського на вулицю Пушкінську. Причина – несумісність центрального входу до навчального закладу культури із систематично занедбаним смітником навпроти нього», - повідомила дирекція закладу.

У фейсбук-групі «ЖИТОМИР-ІНФО» 1 липня житомирський художник Юрій Дубінін написав, що сміття біля фасаду школи не прибирається і систематично зноситься з трьох вулиць, «бо це єдиний смітник в цьому районі, і його розмістили навпроти головного входу художньої школи».

«Комунальні служби Житомирської міської ради не можуть перенести цей смітник більше 20 років, вчора (30 червня, - ред.) цей смітник горів», - написав художник і додав фото, зроблені в різний час у червні 2019 року.

Аби дізнатися, чи зверталася дирекція до міської ради з приводу перенесення майданчика для збору сміття, 3 липня Житомир.info зателефонував до художньої школи, де повідомили, що директорка закладу Олена Дубініна пішла у відпустку, а коментувати будь-що за її відсутності у худшколі відмовилися.

Виконувач обов’язки начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Ігор Задорожній розповів, що за останні місяці подібних звернень до управління не надходило, однак про проблему в мерії знають.

«Смітник знаходиться на території, яку обслуговує приватне підприємство «ВЖРЕП №4» як перевізник твердих побутових відходів. Крім користувачів цього смітника, визначених офіційно, туди зносять сміття мешканці приватного сектору. Виносять предмети, які, відповідно до законодавства, мають самі вивозити на полігон і замовляти техніку. Коли ж до людей приходять, аби скласти протокол, вони часто не надають особисті дані, а змусити їх це робити не може ніхто», - пояснює в. о. начальника.

З його слів, років 4 тому на звернення мешканців чи дирекції художньої школи з приводу стану смітника на Студентському провулку (жителі приватного сектору винесли будівельне сміття) працювала комісія, і перевізник ці відходи забрав. Останнім часом з приводу перенесення майданчика для збору відходів ніхто не звертався, - стверджує Ігор Задорожній.

«Перенести його чисто теоретично можна, але для цього треба визначити місце, яке має відповідати нормам санітарного законодавства: відстань до приватних будинків, до дитячого майданчика, об’єктів торгівлі. Норми кажуть, що смітник має розміщуватися за 5 метрів від найближчого паркану і 20 метрів від самої будівлі. Ми готові виїхати комісією у складі наших спеціалістів, представників підприємства-перевізника, архітектури, інспекції благоустрою, і розглянути питання його перенесення. Для цього закладу необхідно надати офіційне звернення на управління комунального господарства Житомирської міської ради», - резюмував керівник управління.

Нагадаємо, у травні 2019 року комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Художня школа Житомирської міської ради» відсвяткував 45-річчя, а у червні 2019 школі присвоїли ім’я її засновника та багаторічного керівника Віктора Шкуринського.

Як повідомляв Житомир.info, перед весняною толокою навесні 2019-го працівники художньої школи обурювалися сміттям, яке жителі несуть на майданчик біля закладу. Єдиний у мікрорайоні смітник десятки років розміщується просто навпроти фасаду мистецького закладу, покликаного прищеплювати дітям любов до краси. Тоді директор закладу Олена Дубініна нарікала, що на її неодноразові звернення в мерії не реагують, а приватний ЖЕК не поспішає вивозити негабаритне сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художня школа сміття контейнер смітник  
Матеріали по темі