Місто

Скільки коштують перші кавуни та дині на житомирському ринку

16 July 2019, 15:23

Прилавки житомирських ринків заполонили ранні дині та кавуни з Херсонської області. Продавці запевняють - вміст нітратів у баштанних в нормі, адже перед тим, як потрапили на продаж, усі партії з солодкими плодами проходять лабораторні дослідження.

Ціни на баштанні, у порівнянні з минулим роком, виросли на декілька гривень. За кілограм херсонської дині просять від 15 до 18 грн. Вартість кавуна стартує від 8 до 10 грн за кіло.

За словами продавців, цього року солодкі плоди почали дозрівати раніше і вже як тиждень кавуни та дині з Херсонщини продаються на ринках у Житомирі.

«З Херсона, ціна - 8,80 грн. Дуже хороший товар, екологічно чистий, я вам чесно кажу, і найнижчі ціни на ринку. Зараз сезон до вересня, можна їсти і дітям давати. Ось бачите тонка шкірка та чорне насіння. Раніше не можна їсти ні в якому разі, в червні не можна купувати ні диню, ні кавун», - розповідає продавчиня Олена.


«Бачите, який звук прекрасний, хвостик сухий, тобто кавунчик стиглий. У розрізі також видно, мають бути чорні бубочки та цукрова м’якоть», - каже продавчиня Руслана.

Серед звичайних кавунів - кумедні, з наклеєними усмішками та очима. Так продавчині приваблюють своїх покупців.

«Просто зробили для краси, щоб було цікаво і для дітей, і для дорослих, звертають увагу. З Херсона у нас і дині, і кавуни, по нітратах все добре», - каже Наталія.

«Динька стигла, м'якенька, дуже солодка і пахне сама по собі. В минулому році було не так, а зараз все дуже швидко дозріває», - ділиться продавчиня Ірина.

На деяких прилавках покупцям пропонують дорожчий сорт дині з-за кордону.

«Це узбецька динька. Коштує 55 гривень за кілограм. В цьому році вона набагато дешевша, ніж минулого року. Того року була приблизно 70-75 гривень. В цьому році дуже гарна ціна і динька. Є різні сорти так само, як і цукерки і яблука різні на смак та вигляд», - говорить Наталія.

Один із покупців ділиться, що вже не вперше в цьому місяці купує диню та кавун.

«Ні, зараз не рано, нормально все. На смак дуже солодка динька та й кавун дуже смачний. Я відчуваю, що він хороший, адже я розбираюся. Звертаю увагу на форму, дивлюсь, чи все нормально», - відповідає Алік.

Нагадаємо, у червні 2019 року Житомир.info подивився, як на оптовому ринку у Житомирі перевіряють овочі та фрукти на вміст нітратів.

Про ціни на фрукти та баштанні на ринку в Житомирі у 2018 році та лайфхаки від продавців, як обрати з-поміж них стиглі, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавун диня ціна ринок  
Матеріали по темі