Місто

Біля житомирського перинатального центру прибрали зупинку транспорту, бо з МАФу роблять магазин

26 July 2019, 15:09

На проспекті Миру в Житомирі, біля міської лікарні №2, щезла зупинка громадського транспорту.

Про це в соцмережі 26 липня повідомив депутат міськради від ВО «Свобода», голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста Олег Черняхович.

«Розшукується зупинка громадського транспорту на Богунії! Десятиліттями біля Другої міської лікарні по вул. Романа Шухевича (колишня Сабурова) була облаштована велика зупинка з лавками і навісами від дощу. Свого часу прибудували крамничку «Z-точка». Наразі зупинка зникла, а маленька крамничка перетворюється на повноцінний магазин 70 кв. м. Зрозуміло, що то об‘єкт відомої міської продовольчої мережі з керівником, діючим депутатом міської ради. Але про зникнення зупинки нічого не знає заступник міського голови Дмитро Ткачук. Подейкують, що зупинка невдовзі знайдеться, її приліплять десь збоку», - написав депутат.


Про переобладнання крамнички із зупинкою у великий магазин Житомир.info повідомляють і місцеві жителі й надсилають фото з етапами будівництва, яке ведеться швидкими темпами.

«Ще недавно ми дивувалися, чому розібрали магазин «Z-точка» на зупинці, дехто казав, що була пожежа. Залишився металевий каркас і зупинка – довга лавка під накриттям. Там можна було сісти й почекати транспорт. Тиждень тому лавку прибрали, доварили конструкції, і тепер ми споглядаємо довжелезний павільйон, в якому точно не передбачена зупинка. Жителі мікрорайону обурені», - розповіла житомирянка Тетяна.

Зупинка "вул. Шухевича". Скрін з google-карти, дата зйомки - травень 2015 року

Оскільки власником мережі магазинів «Z-точка» є депутат Житомирської міськради, керівник фракції Радикальної партії Олега Ляшка Олександр Ракович, цікавимося в нього, на яких підставах МАФ перетворюється на великий магазин і чи буде там зупинка.

Власник мережі за кордоном, але слухавку бере і пояснює: на об’єкті за адресою проспект Миру, 45А проводиться будівництво комплексу - магазин із зупинкою.

«Це офіційна реконструкція, є всі документи і дозволи. Десь рік тому ми замовляли проектну документацію, це буде гарний сучасний магазин із зупинкою європейського зразка, такою, як стоять на Київській та Бердичівській. Зупинка буде праворуч, як дивитися на магазин. Більше того, ми цю зупинку побудуємо за власні кошти», - запевнив Олександр Ракович 26 липня.

Нагадаємо, у 2017 році в Житомирі розробили нову Комплексну схему розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста, відповідно до якої МАФ із зупинкою мають займати однакову площу і мати відповідний вигляд:

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в Житомирі виник скандал навколо трамвайної зупинки на майдані Перемоги, біля якої спочатку працював МАФ «Смачна зупинка», а потім її власник Олег Малиновський почав її реконструкцію, судився з владою і врешті у 2018 році відкрив там ресторан «S.O.M.». У жовтні 2018 оренду 3 сотих землі, на якій стоїть заклад, продовжили ще на 5 років.

«Розумні» зупинки з електронним табло, екранами та wi-fi на центральних вулицях Житомира почали встановлювати у 2015 році.

У 2016 році на зупинці «вулиця Романа Шухевича», біля магазину Z-точка вибухотехніки підірвали чемодан з гайковими ключами, по який довго ніхто не приходив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зупинка Шухевича МАФ Z-точка магазин Ракович  
Матеріали по темі