Події

Військові, яких затримали у Житомирі за продаж боєприпасів та зберігання наркотиків, отримали по 4 роки в’язниці

3 August 2019, 12:49

Військова прокуратура Житомирського гарнізону у апеляції домоглася реальної міри покарання для двох колишніх військовослужбовців: їх засуджено до 4 років позбавлення волі за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним поводженням з боєприпасами та вибуховими речовинами, а також зберіганням наркотичних засобів.

Про це 2 серпня Житомир.info повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військові прокурори довели, що один зі зловмисників незаконно перевіз додому боєприпаси із Донецької області, де проходив службу. В арсеналі ексвійськового опинилося близько 4 кг пластичної вибухової речовини на основі гексогену, 4 тротилові шашки вагою по 200 г, 2 корпуси гранати Ф-1, 2 корпуси гранати РГД-5; 4 підривачі до них, електродетонатор та 2 запалювальні трубки ЗТП-300. Частину зброї фігурант намагався збути разом з іншим колишнім військовослужбовцем за 44 тисячі гривень. Однак їхній злочинний намір викрили і задокументували правоохоронці. В ході проведення обшуків за місцем проживання спільника були виявлені та вилучені також наркотичні речовини», – йдеться у повідомленні.

У березні 2019 року вироком Богунського районного суду м. Житомира двох колишніх військовослужбовців визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Кожному було призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі із звільненням від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 рік.

«Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України оскаржила вирок в Житомирському апеляційному суді. В судовому засіданні прокурором висловлено принципову позицію щодо призначення колишнім військовослужбовцям реальної міри покарання з метою виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів. Апеляційну скаргу задоволено – обоє засуджених проведуть за ґратами по 4 роки», – зазначають у військовій прокуратурі.

У пресслужбі військової прокуратури Житомирського гарнізону в коментарі Житомир.info уточнили, що мова йде про двох військовослужбовців 95-ї бригади, яких затримали у листопаді минулого року на Богунії у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2018 року поліцейські ГУНП разом з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили двох військовослужбовців однієї з частин у продажі вибухових речовин. Під час слідчо-розшукових дій вилучили близько 2,6 кг пластиду, 2 тротилові шашки, детонатор, а також 33 тисячі гривень, ймовірно, отриманих у результаті збуту вибухової речовини, і наркотичні засоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура військовий військовослужбовець наркотики боєприпаси вибухова речовина  
Матеріали по темі