Місто

Житомирський суд обирає міру запобіжного заходу для «активіста», якого затримали з хабарем у штанах

15 August 2019, 15:31

15 серпня у Корольовському районному суді Житомира обирають міру запобіжного заходу для затриманого 13 серпня 2019 року Олександра Громова, який вимагав від керівника районного лісгоспу 30 тисяч доларів США за неперешкоджання у роботі підприємства.

Судове засідання розпочалося о 15.10, головує суддя Віта Маслак. Подробиці згодом у сюжеті.

Нагадаємо, Олександра Громова - «активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА, затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Олександр Громов активно виступав на сесіях обласної та міської рад. Зокрема, сесія Житомирської міськради 27 вересня 2018 року розпочалася з бійки, учасником якої став активіст Громов: він зірвав зі столу президії плакат з написом «Наталя Леонченко лобіює Московський патріархат». Також Олександр Громов входив до складу робочої групи з питання дотримання законодавства при видобуванні піску на території Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року Громова обрали до складу громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 2 серпня 2019 року було підписане розпорядження голови ОДА про затвердження складу громадської ради.

У момент затримання. Фото відділу комунікації поліції Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громов хабар суд  
Матеріали по темі