Влада

Начальник управління дорожнього будівництва Житомирської ОДА порушив законодавство про закупівлі, але його не покарали

3 September 2019, 17:08

Корольовський районний суд м. Житомира 21 серпня 2019 року розглядав матеріали адміністративної справи, яка надійшла від Рахункової палати про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення законодавства про закупівлі) начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації Романа Крисюка.

Відповідна постанова райсуду оприлюднена 28 серпня.

У протоколі про адміністративне правопорушення від 11.05.2019 р., складеному керівником контрольної групи начальником відділу контролю міжбюджетних трансфертів територіального управління Рахункової палати по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській та Хмельницькій областях зазначається, що начальник управління ОДА бувши головою тендерного комітету управління дорожнього будівництва та інфраструктури не оприлюднив на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель 13 повідомлень про внесення змін до договорів про закупівлі, які мали б бути оприлюднені протягом трьох днів з дня внесення змін.

Йдеться про додаткові угоди, які укладалися до договорів на ремонти доріг області у 2018 році.

Але суд закрив провадження у справі «у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення». Покарання за ч.1 ст. 164-14 КУпАП передбачає накладення штрафу на службових (посадових), уповноважених осіб від 700 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 11,9 тис. грн до 17 тис. грн).

Нагадаємо, на пресконференції 28 серпня 2019 року новий голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів, що запросив до себе цього дня на 10:00 начальника управління дорожнього будівництва та інфраструктури Романа Крисюка, щоб запропонувати йому звільнитися, але той замість цього пішов до лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 року керівник управління дорожнього будівництва Роман Крисюк коментував ремонт 600 метрів вулиці Параджанова в Житомирі за кошти дорожнього фонду ОДА. Зокрема, 27 серпня Крисюк пояснював, чому на Параджанова на кілька тижнів призупинили ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк суд закупівлі ремонт доріг  
Матеріали по темі