Події

У Житомирській області військовий комісар за 1 тис. доларів обіцяв призовнику знищити його особову справу та всі облікові записи

13 September 2019, 16:25

Підполковник, військовий комісар Лугинського райвійськкомату запропонував призовнику за 1000 доларів знищити його особову справу та всі облікові записи, хоча той просив лише відстрочити призов на пів року через весілля.

Про це йдеться в ухвалі Корольовського районного суду м.Житомира від 30 серпня 2019 року, якою слідчому ГУНП дозволили арешт речей та документів, вилучених 29.08.2019 в ході особистого обшуку під час затримання громадянина підполковника, в ході проведення обшуку в приміщенні Лугинського районного військового комісаріату та в ході огляду місця події й особистого огляду друга призовника, який давав хабар.

«В перших числах квітня 2019 року ОСОБА_1 зі своїм другом ОСОБА_2 прибули Лугинського РВК, який розташований за адресою: Житомирська область, смт. Лугини, вул. Червона Гірка,19, та під час особистої розмови з підполковником ОСОБА_3 - військовим комісаром Лугинського РВК, в службовому кабінеті останнього, ОСОБА_1 (призовнику) було повідомлено, що згідно із законом України «Про військовий обов`язок і військову службу» він підлягає призову на строкову військову службу. ОСОБА_1 було повідомлено ОСОБА_3 , що у червні 2019 року у нього заплановано весілля та чи підлягає вказана обставина підставою для відстрочки призову на осінній період. На що ОСОБА_3 відповів, що весілля не є підставою для відстрочки призову, але разом з тим він поміркує над цим питанням. Надалі, 15.05.2019 року під час особистої розмови ОСОБА_2 з ОСОБА_3 , останній повідомив, що ОСОБА_1 буде зобов`язано призовом на службу восени 2019 року, а також запропонував, якщо ОСОБА_4 має бажання та наміри ухилитись від строкової військової служби, враховуючи його придатність для проходження служби, то йому необхідно надати грошові кошти у сумі 1000 доларів США за сприяння в не проходженні обов`язкової строкової служби, шляхом знищення всіх облікових записів призовника із військових обліків, а також знищення особової справи призовника та інших необхідних документів», - йдеться у матеріалах суду.

20 травня 2019 року слідчим управлінням ГУНП в Житомирській області було відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабаря). 29 серпня військовий комісар на виконання своєї обіцянки передав товаришу оригінал особової справи його друга-призовника 1998 року народження та отримав за це 1000 доларів США. Цього ж дня військовий комісар Лугинського РВК був затриманий за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

В декларації військового комісара Лугинського райвійськкомату Ігоря Сазонова за 2018 рік зазначено, що він з дружиною та двома доньками з березня 2017 року проживає у Коростені в квартирі, яка належить Міністерству оборони. За рік Сазонов отримав у військкоматі 171 тис. 431 грн зарплати та ще 30 тис. грн від продажу рухомого майна – автомобіля Renault Kangoo 2000 р.в. Його дружина в ТОВ «Твій хліб» за рік заробила 44 тис. 859 грн.

Нагадаємо, 29 серпня цього року правоохоронці повідомили, що детективи головного управління Нацполіції спільно з працівниками УЗЕ в Житомирській області затримали військового комісара районного військкомату: підполковник вимагав та отримав хабар в розмірі 1000 доларів США за сприяння ухиленню від проходження служби одним із призовників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар військкомат призов призовний армія  
Матеріали по темі