Влада

На Форумі регіонів у Житомирі в президента проситимуть коштів на лінійний прискорювач для онкодиспансеру

17 September 2019, 11:14

На сесії Житомирської обласної ради підтримали рішення про звернення до Президента України, Верховної ради, Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на придбання лінійного прискорювача для обласної онколікарні, який коштує 70 млн грн.

За словами Володимира Ширми, питання дуже актуальне, це обладнання вкрай необхідне лікарні, адже у Житомирській області на обліку перебувають кілька десятків тисяч онкохворих.

Депутат Тарас Собко запропонував внести також до зазначеного рішення питання щодо звернення з цього приводу до президента України Володимира Зеленського на Форумі регіонів, який запланований на 3-4 жовтня.

«За кілька тижнів у Житомир приїде президент. Пропоную доручити підготувати звернення до нього з цього приводу, адже потреба ця не нова, уже кілька років нам потрібен цей лінійний прискорювач», – зауважив Тарас Собко.

Озвучену пропозицію депутати підтримали.

Як повідомляла пресслужба Житомирської обласної ради 16 вересня, напередодні сесії Володимир Ширма та голови фракцій в облраді зустрілися з новообраними депутатами Верховної ради. Серед присутніх нардепів були Володимир Арешонков, Ігор Герасименко, Богдан Кицак, Сергій Кузьміних та Юрій Павленко.

Зазначено, що Володимир Ширма довів до відома народних депутатів найгостріші та найболючіші проблеми Житомирщини, серед яких питання щодо обласного онкологічного диспансеру, зокрема – придбання комп’ютерного томографа, а також лінійного прискорювача та будівництво бункера для нього. На всі ці потреби необхідно понад 120 млн грн.

«Обласний онкологічний диспансер наразі знаходиться в найгіршому стані порівняно з іншими такими закладами України. Потребує оновлення як саме приміщення, так і медичне обладнання. Якщо ремонтні роботи ми поступово робимо, то придбання обладнання – це для області непідйомна сума: 20 млн грн – КТ, 70 млн грн – лінійний прискорювач, 30 млн грн - на бункер», - поінформував Володимир Ширма і навів сумну статистику: на обліку в онкодиспансері перебуває понад 31 тис. хворих, щорічно онкологію виявляють у 4 тис. жителів області, половина з них не проживає й року.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Житомирському онкодиспансері завершували утеплювати фасад центрального корпусу, а також розпочали розчищати територію для будівництва прибудови. У прес-службі Житомирської обларади тоді інформували, що на реконструкцію онкологічного диспансеру спрямують 15 млн грн – по 7,5 млн грн з коштів ДФРР та обласного бюджету.

29 листопада 2018 року на ProZorro з’явилося оголошення про проведення тендеру на реконструкцію Житомирського обласного онкологічного диспансеру та зведення прибудови до одного з корпусів. На проведення реконструкції планували витратити 71 млн 500 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко заявив, що Другий Форум регіонів України та Республіки Білорусь пройде в Житомирі. 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського відвідати Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія обласна рада  
Матеріали по темі