Влада

​Земля митрополита Никодима: 22 депутати Житомирської міської ради проголосували за відмову

17 September 2019, 11:21

Депутати Житомирської міської ради відмовили митрополиту Никодиму, керуючому Житомирською єпархією УПЦ МП, у наданні дозволу на розроблення технічної документації з землеустрою на земельну ділянку площею 0,3 га на вулиці Подільській, 9-б.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії міської ради 17 вересня.

Об 11:00 депутати затвердили порядок денний чергової сесії міської ради в цілому: «за» проголосували 29 з 32 присутніх депутатів. Проєкт рішення, де було питання землі Никодима, за наполяганням активістів розглянули першим.

Пропозицію, щоб пункт про виділення землі Віктору Горенку (Никодиму) винести із загального проекту рішення й проголосувати окремо, підтримали 25 депутатів з 31 присутніх на сесії (всього в міській раді 42 депутати).

Після цього 22 депутати проголосували за відмову митрополиту Никодиму – рішення прийняте.

Детальніше – у сюжеті

Нагадаємо, до початку сесії 17 вересня 2019 Ярослав Ходаківський ходив по залу, вигукуючи прізвища депутатів, які на сесії у 2018 голосували за виділення земельної ділянки митрополиту Никодиму.

Як повідомляв Житомир.info, керуючий Житомирською єпархією УПЦ МП митрополит Никодим (в миру Горенко Віктор Васильович) хотів отримати 0,331 га землі біля церкви на житомирському Подолі. На сесії 27 вересня 2018 року проєкт рішення, де в додатку було питання про землю Никодиму, мав назву «Про надання згоди громадянам на розроблення документації із землеустрою». Питання ще раз розглядали на сесії 8 листопада 2018 року: у додатку до проекту рішення «Про надання згоди громадянам на розроблення документації із землеустрою» було 163 пункти, але під час обговорення депутати розглядали рекомендації щодо виключення пункту про земельну ділянку митрополита Никодима.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля Никодим сесія міськрада  
Матеріали по темі