Місто

​На планшети для проєкту «Електронний журнал» в житомирських школах виділили маже 750 тис. грн

17 September 2019, 12:50

Для забезпечення впровадження в житомирських школах проєкту «Електронний журнал» з міського бюджету виділили 748 тис. грн на закупівлю планшетів.

За це депутати проголосували на сесії Житомирської міської ради 17 вересня.

Депутат Владислав Пучич зауважив, що ціна планшетів, які планують купити за бюджетні кошти, – близько 4 тис. грн за один, а можна придбати за 2 тисячі. Мер Сергій Сухомлин також сказав, що планшети коштують дешевше, ніж 4 тисячі гривень за штуку.

«Планшета вартістю 80 доларів достатньо, що виконувати всі потрібні функції. Треба на комісії затвердити технічні умови по цим планшетам, по інтернету і програмам», - зазначив Сухомлин.

Депутат Олександр Рибак нагадав, що мер обіцяв створити робочу групу щодо вивчення питання доступу до інтернету, бо не у всіх школах є якісний інтернет з відповідними можливостями, щоб програма нормально працювала і була захищена від стороннього втручання.

Також говорили про те, що треба вирішити питання оплати за програми з наступного року: орієнтовна ціна – близько 200 гривень на рік за одного учня.

Як повідомляв Житомир.info, у школах Житомира запроваджують систему оцінювання учнів у реальному часі «Електронний журнал», до проєкту виявили бажання доєднатися 10 шкіл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада планшет школа журнал  
Матеріали по темі