Влада

При Житомирській ОДА пропонують створити координаційну раду церков

18 September 2019, 15:45

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів першу зустріч із представниками релігійних конфесій області й висловив сподівання, що й надалі влада та духовенство працюватимуть у тандемі.

Зустріч проходила сьогодні, 18 вересня – інформує пресслужба облдержадміністрації.

«Представники релігійних конфесій Житомирщини наголосили на потребі мати діалог із владою. Зокрема, пропонують створити координаційну раду церков при ОДА за аналогією інших регіонів України. Також озвучили проблемні питання, у вирішенні яких сподіваються на допомогу голови ОДА. Це низка земельних питань щодо виділення земельних ділянок під будівництво храмів. Голова ОДА наголосив на тому, що держава не буде втручатися у справи церков. При потребі та можливості буде допомагати», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2017 року при Житомирській ОДА була створена координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства в області. В липні 2019 року обрали новий склад громадської ради при Житомирській облдержадміністрації з 35 представників інститутів громадянського суспільства, розпорядженням від 2 серпня голова ОДА затвердив склад громадської ради.

Як повідомляв Житомир.info, вже існує Рада Християнських церков Житомира та області, яка була створена 29 березня 2016 року. Представник цієї ради – настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко є членом координаційної ради при ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА релігія церква координаційна рада  
Матеріали по темі