Події

Поліція розслідує справу про розтрату коштів під час ремонту мосту в Житомирській області, який відкривали міністр, нардеп і голова ОДА

19 September 2019, 12:05

Слідчі Хорошівського відділення поліції розслідують кримінальне провадження щодо заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем під час ремонту мосту через річку Ірша в селі Рижани Хорошівського району Житомирської області.

Ухвала Житомирського районного суду від 5 вересня 2019 року про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у розпорядженні Служби автомобільних доріг в Житомирській області, 10 вересня оприлюднена в Єдиному держреєстрі судових рішень.

«У клопотанні слідчий вказав, що посадові особи Служби автомобільних доріг у Житомирській області за змовою із посадовими особами ТОВ "ЄВРО ПЛЮС БУД" в ході будівництва мосту через р. Ірша в с. Рижани Хорошівського району Житомирської області, шляхом відображення у актах приймання-виконання будівельних робіт витрат, підтверджуючі документи на які відсутні, внесення до розрахунків вартості робіт сум єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у завищеному розмірі, обліку трудовитрат працівників орендованих машин і механізмів, включення до актів виконання робіт таких, які фактично не виконувались, заволоділи бюджетними коштами в сумі 345 тис. грн», - йдеться в матеріалах суду.

Також повідомляється, що, відповідно до акту ревізії фінансово-господарської діяльності Служби автодоріг у Житомирській області за період з 1 березня 2015 року по 28 лютого 2018 року, проведеної Держаудитслужбою, внаслідок оплати Службою автомобільних доріг в Житомирській області завищеної вартості виконаних ТОВ "ЄВРО ПЛЮС БУД" підрядних робіт за рахунок бюджетних коштів завдано матеріальної шкоди на загальну суму 345300,56 грн.


Скріншот з Єдиного держреєстру судових рішень

На сайті Сlarity-project є дані, що ТОВ «ЄВРО ПЛЮС БУД» зі статутним капіталом у 300 тисяч гривень зареєстроване в Печерському районі Києва, основний напрямок його діяльності – будівництво доріг і автострад. Засновник, бенефіціарний власник і голова товариства станом на 17 вересня 2019 – Сушко Тетяна Олегівна.

Товариство «ЄВРО ПЛЮС БУД» є учасником у 41 закупівлі та переможцем в 10 закупівлях на суму 88,5 млн грн. Зі Службою автодоріг у Житомирській області у фірми один тендер на 5,8 мільйона гривень, який стосується вказаного вище ремонту мосту в селі Рижани (залишки робіт). У «ЄВРО ПЛЮС БУДу» було три конкуренти, але фірма запропонувала найнижчу ціну і була визнана переможцем. У жовтні 2016 з товариством уклали договір на проведення робіт.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року в селі Рижани відкрили міст, який ремонтували 9 років. Стрічку перерізали тодішній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, нардеп Павло Дзюблик та міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2019 року прокуратура повідомила про директора приватного підприємства з Київської області, який "наварив" 894 тисяч бюджетних гривень на ремонті траси Житомир-Могилів-Подільський та завдав майже 1,5 млн грн збитків державі під час ремонту іншої ділянки цієї дороги. З'ясувалося, що мова йде про приватне підприємство «Автомагістраль», зареєстроване у с. Синяк Вишгородського району Київської області, яке роками виграє найбільш вартісні тендери Служби автодоріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд міст САД тендер розтрата привласнення  
Матеріали по темі