Економіка

Діджиталізація бізнесу в Житомирі: будьте там, де ваші клієнти, – у смартфоні

2 October 2019, 11:17

Термін «діджиталізація» хоч і складно вимовляється, але вже став відомим на рівні усієї країни у вигляді проєкту «держава у смартфоні». Але у смартфоні має бути не тільки держава, у смартфоні має бути бізнес, ваш бізнес. Деякі компанії завдяки правильно обраній діджитал-стратегії суттєво розширюють свій бізнес, інші ж – взагалі не мають фізичних представництв, отримуючи постійний потік клієнтів з мережі Інтернет. Ігноруючи цей канал комунікації, ви ВЖЕ відстаєте від конкурентів.

Агенція РостМедіа розпочинає інформаційний проєкт на сторінках сайту Житомир.info, що допоможе підприємцям Житомира чітко зрозуміти всі аспекти діджіталу, обрати правильну стратегію просування в Інтернеті та отримати максимум від наявних інструментів.

За даними міжнародної агенції онлайн-досліджень Gemius, станом на літо 2019 року у Житомирі активні 206 тисяч унікальних користувачів Інтернету, що складає 80% усього населення міста. Дослідницька компанія KANTAR надає глибші дані: майже 90% усіх користувачів Інтернету віком до 40 років виходять у мережу через смартфон. На кожному з них встановлені додатки Viber, браузер Chrome, YouTube, Facebook та Gmail. Тож висновок логічний: якщо про ваш бізнес немає інформації в мережі, то чи існує ваш бізнес взагалі?

Перевірити теорію досить просто – задайте у пошуку Google назву вашої компанії. Що ви побачите? У кращому випадку буде відображена мапа з вашим офісом та посилання на сайт. У гіршому – реклама конкурентів та негативні відгуки з мап Google.

Тож з чого починається діджіталізація? Перш за все це ваш офіційний сайт. У наступних матеріалах ми детально розглянемо обов’язкові атрибути якісного сайту, поділимося інструментами оцінки та варіантами створення.

Наступним етапом інтеграції у мережу є перевірка та приведення до ладу інформації про ваш бізнес на Google-картах. Як правило, Google розміщує інформацію на картах з різних довідкових джерел, де дані неповні або помилкові. Тож в першу чергу радимо отримати доступ до вашого кабінету через інструмент «Мій бізнес»: знайдіть ваш офіс чи магазин на картах Google, відкрийте картку об’єкту, натисніть посилання «Це ваша компанія?» та слідуйте інструкціям. Після отримання доступу внесіть всі важливі дані про ваш бізнес, додайте фотографії, час роботи та посилання на сайт. Регулярно перевіряйте картку об’єкту на предмет відгуків та надавайте розгорнуті коментарі у випадку негативу.

Що таке діджитал-стратегія і як її розробляють, читайте у наступному матеріалі.

Напишіть у коментарях, які теми з діджитал вас цікавлять, і ми підготуємо актуальну інформацію.

Євгеній Тютюнник
Head of Digital
RostMedia


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: RostMedia діджиталізація 
Матеріали по темі