Влада

Білоруське інформагентство показало зустріч свого президента в аеропорту Житомира

4 October 2019, 13:05

Президент України Володимир Зеленський особисто зустрів президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка в аеропорту Житомира.

Про це 4 жовтня повідомляє білоруське інформагентство БелТА.

«Президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув з робочим візитом в український Житомир, де проведе переговори з Президентом України Володимиром Зеленським та візьме участь в пленарному засіданні II Форуму регіонів України та Білорусі. В аеропорту главу білоруської держави Президент України зустрів особисто. Після прильоту біля трапа вертольота дівчата в національних українських костюмах піднесли білоруському лідерові хліб-сіль. Президенти тепло вітали один одного, а також присутніх в аеропорту представників делегацій. Глави держав попрямували на переговори на одному автомобілі», - передає кореспондент БелТА.


Нагадаємо, об 11:00 президенти України та Білорусі зустрілися в пресцентрі Житомирської облдержадміністрації, після цього вони мають взяти участь у Форумі регіонів. Біля приміщення театру, де проходить пленарне засідання в рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, влаштували акції проти «формули Штайнмаєра» та на захист «свободи слова». Учасники акції протесту проти «формули Штайнмаєра» палили фаєри, які з рук виривали працівники поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь 3 жовтня в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. На майдані Соборному відкрили виставку великогабаритної техніки, а на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі. Ввечері для учасників Форуму організували культурну програму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум Зеленський Лукашенко аеропорт  
Матеріали по темі