Місто

​У житомирських школах моніторять температуру в аудиторіях, а в дитсадках з 10 жовтня запустять котельні

9 October 2019, 13:32

З 10 жовтня запустять 13 автономних котелень, які подають опалення до дошкільних навчальних закладів міста.

Про це Житомир.info розповіла заступник мера Житомира Марія Місюрова.

«З 10 жовтня по рішенню виконавчого комітету буде запускатися 13 автономних котелень, які подають тепло до дошкільних закладів. Щодо шкіл – ми вже третій день моніторимо середню температуру в аудиторіях. Станом на 11 годину 9 жовтня вона становить 17,5 градусів. До прикладу, в ліцеї ЖДТУ, за свіжими даними, температура повітря становить 17 градусів. Звісно, це середній показник: у когось він нижчий, десь вищий, прохолодніше у спортзалах, актових залах, а в навчальних класах – близько 17 градусів, проте, маємо ще враховувати підвищення температури повітря і прогноз на найближчі дні», - розповіла Марія Місюрова.

Разом з тим, за її словами, до міської ради надходить чимало звернеть та вже є петиції від населення міста з проханням не розпочинати опалювальний сезон 10 жовтня, оскільки ранній початок відіб’ється у платіжках, а люди хочуть зекономити.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун у коментарі Житомир.info також розповів, що у Житомирі всі котельні готові до старту опалювального сезону, але люди просять почекати.

«Усе як планували, але населення просить не вмикати, бо не хочуть платити лишнє і в квартирах температурний режим нормальний. Тож поки ведемо моніторинг по дитсадках і школах. Лікарні включені, 13 дитсадків мають свої котельні, які також 10 числа розпочнуть роботу. Решта – моніторимо ситуацію, дивимось прогноз: на найближчі дні має бути до 21 градуса тепла. Тому будемо залежно від зміни ситуації приймати рішення. Але офіційно опалювальний сезон в місті Житомирі розпочинається 10 числа і усі котельні, які використовують альтернативне паливо і не залежать від газу, будуть включені», - розповів Олександр Марчук.

Щодо шкіл, які мають централізоване опалення, Олександр Марцун зазначив, що якщо будуть листи від департаменту освіти – вмикатимуть опалення раніше.

«Адже ситуація у різних навчальних закладах різна: де зробили утеплення – зараз тепло і немає потреби вмикати опалення, де стара забудова – там прохолодніше і треба вмикати опалення раніше», - додав начальник управління комунального господарства.

Нагадаємо, станом на ранок 9 жовтня опалювались усі стаціонари міських лікарень, проте інформацію по школах і дитсадках в Житомирській міськраді обіцяли надати пізніше.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2019 міськвиконком прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня. 4 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав журналісту Житомир.info, що підготовка до старту опалювального сезону йде згідно графіка, є проблемні ділянки, проте усі ремонтні роботи мають завершитися до 10 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалення тепло школа дитсадок лікарня котельня  
Матеріали по темі