Суспільство

Житомирська область лідирує за показниками підключень до теплопостачання. Карта Мінрегіон

11 October 2019, 12:45

В Україні поступово розпочинається опалювальний сезон. З 10 жовтня у більшості областей почали підключати до теплопостачання об’єкти соціальної сфери.

Карту, на якій відображено стан підключення житлового та соціального фондів до теплопостачання, 10 жовтня у соцмережі опублікував Мінрегіон. Таку ж карту Міністерство розвитку громад та територій України опублікувало і сьогодні, 11 жовтня. Тому можна простежити динаміку підключення, зокрема, у Житомирській області.

Так, на карті від 10 жовтня зазначено, що в нашому регіоні опалювальний сезон не розпочався: по 0% підключень і в соціальному, і в житловому фонді (за інформацією ОДА).

А от на карті від 11 жовтня зазначено, що станом на 8:30 год. у Житомирській області тепло мають 65,2% об’єктів соціального фонду та 21,6% житлового фонду.

До речі, за показником підключень об’єктів соцсфери Житомирщина – лідер з-поміж інших областей (вищий показник лише в м. Києві). Щодо стану підключення житлового фонду – область на другому місці, після Івано-Франківщини.

Нагадаємо, 9 жовтня заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова повідомляла, що 10 жовтня запустять 13 автономних котелень, які подають опалення до дошкільних навчальних закладів міста. Вона зазначала, що у шкільних аудиторіях моніторять температуру повітря: станом на 11 годину 9 жовтня вона становить 17,5 градусів.

Станом на ранок 9 жовтня опалювались усі стаціонари міських лікарень.

10 жовтня директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин повідомляв, що котельні у Житомирі поки не запускатимуть у зв’язку з потеплінням. А школи та садочки підключатимуть лише за заявками.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2019 міськвиконком прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня. 4 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав журналісту Житомир.info, що підготовка до старту опалювального сезону йде згідно з графіком, є проблемні ділянки, проте усі ремонтні роботи мають завершитися до 10 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон тепло опалення Мінрегіон  
Матеріали по темі