Місто

Житомиряни, які проти сусідства з майбутньою заправкою, влаштували акцію під стінами ОДА

24 October 2019, 15:24

Противники будівництва автозаправки на проспекті Незалежності, 29 у Житомирі 24 жовтня вийшли на мітинг під стіни будівлі ОДА та облради на майдані Корольова.

Люди прийшли, щоб перешкодити майбутньому будівництву, — пояснює одна з учасниць протесту. Попри незгоду місцевих на місці забудови вже вирили котлован та привезли цистерну з бетоном, — кажуть вони.

Люди з плакатами сканували «Влада, виходь!» та доводили, що посадовці не чують їхніх вимог та не хочуть з ними співпрацювати.

До мітингувальників вийшли голова ОДА Віталій Бунечко, народний депутат по 62-му житомирському округу Ігор Герасименко та один з його заступників Серій Кондратюк. Пізніше люди "викликали" мера Житомира Сергія Сухомлина.

Подробиці - у сюжеті

Нагадаємо, у коментарі 23 жовтня 2019 представники компанії-забудовника переконували, що запропонували людям гроші на благоустрій території. Цьому передувало перекриття противниками АЗС проспекту Незалежності, яке тривало три години.

Нагадаємо, 22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на житомирський проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва автозаправки на просп. Незалежності, 29.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва АЗС перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами.

Законність будівництва АЗС по проспекту Незалежності у Житомирі мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу по цьому будівництву, проте уже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

У вересні 2019 року мережа АЗС upg повідомила про початок будівництва нового автозаправного комплексу в Житомирі за адресою: проспект Незалежності, 29. Відкриття нового АЗК заплановане на початок 2020 року.

22 вересня 2019 року кілька десятків людей, протестуючи проти будівництва АЗС, перекрили дорогу по вулиці Покровській, поряд перехрестя з проспектом Незалежності. 26 вересня мер Житомира створив робочу групу, яка має розглянути колективне звернення від 28 серпня 2019 року щодо ситуації на проспекті Незалежності. 3 жовтня 2019 противники АЗС, дехто — в медичних масках та протигазах, влаштували акцію біля приміщення Житомирської міської ради. Того ж дня мер Сергій Сухомлин пообіцяв тристоронню зустріч щодо будівництва автозаправки на проспекті Незалежності, 29.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка акція протест мітинг просп. Незалежності  
Матеріали по темі