Події

Поліція евакуйовувала людей з житомирського залізничного вокзалу та «прочесала» територію біля ОДА, але вибухівки не знайшла

25 October 2019, 12:32

Правоохоронці, які 25 жовтня провели обстеження території біля Житомирської облдержадміністрації та у приміщенні залізничного вокзалу, жодних вибухових пристроїв не виявили.

Про це після 12:00 год. 25 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Правоохоронці закінчили огляд територій біля адміністративних приміщень обласної державної адміністрації та на залізничному вокзалі. Жодних предметів, що могли б становити загрозу безпеці громадян, не виявлено», – йдеться у повідомленні.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи ГУНП та міського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, патрульні та інші підрозділи МВС. З адміністративної будівлі залізничного вокзалу були евакуйовані близько 20 людей.

Тривають заходи зі встановлення автора листа загрозливого змісту. Чинним Кримінальним кодексом України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян (ст.259 ККУ) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років.

Нагадаємо, уранці 25 жовтня на електронну пошту ГУНП у Житомирській області надійшов електронний лист про закладення вибухівки біля приміщення Житомирської ОДА та на залізничному вокзалі.

Як повідомляв Житомир.info, вибухівку біля будівлі Житомирської облради шукали і 18 вересня 2019 року. Того ж ранку евакуювали майже 4 тисяч людей з держуніверситету імені Франка. Трохи більш ніж через тиждень, 27 вересня 2019, зловмисники повідомляли про "замінування" Житомирської обласної лікарні та військового шпиталю, але інформація про вибухівку не підтвердилась. 22 жовтня 2019 року з приміщення Житомирської обласної ради та облдержадміністрації на майдані Корольова знову евакуйовували людей через повідомлення про закладену вибухівку. Однак інформація про замінування і того разу не підтвердилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка вокзал залізничний вокзал  
Матеріали по темі