Місто

У Житомирі пройшов перший Фестиваль сиру та вина

29 October 2019, 11:32

Десятки виноробів і сироварів з усієї України 26-27 жовтня представили свою продукцію на першому у Житомирі Фестивалі сиру та вина. На паркувальному майданчику біля ТРЦ «Глобал UA» житомиряни й гості міста мали змогу скуштувати більш ніж 100 сортів вина та півсотні видів сирів. Також до заходу долучились бджолярі, бондарі та майстри з лозоплетіння.

«Привезли до вас у Житомир дуже файні сири: тверді овечі витримані сири і овечу бринзу. У нас ферма налічує біля півтори тисячі овець. У нас французька порода овець, єдина ферма з такою породою в Україні, називається лакон», – розповідає власник овечої ферми «Lacon» Олександр.

«Ми приїхали з Івано-Франківська, Косівський район. Ми привезли сирні коники, копчені та класичні косички, є вурда, бринза з різними добавками: зеленню, оливками, часником, томатами чи прянощами. Є і така бринза, що готується на гуцульську страву бануш», – запрошує до свого прилавку продавчиня гуцульських сирів Марія.

«Я із Закарпаття, винороб, сам займаюсь цим дуже давно. Привіз багато сортів настоянок з винограду, наприклад, «Чорний принц», «Діамант», «Мерло», «Каберне». Ціни від 100 до 150 гривень за натуральні вина», – говорить винороб Юрій.

«Ми представляємо італійські вина, є марки Cavalli Neri та Viticcio. У Viticcio витримка йде більше двох років, а Cavalli Nerі – молоді вина. Є сухі, напівсолодкі, білі та червоні», – відповідає представниця АЗК «БРСМ-Нафта» Ірина.


А для тих, хто зголоднів, на майданчику працювала зона фудкорту зі стравами на грилі та мангалі.

«Ми маємо привілей – бути на фестивалях сиру та вина у різних містах, тому і до вас приїхали, бо хочемо побачити ваших людей. Ми – представники морепродуктів, у нас великий асортимент: креветки, рапани, мідії, рибка на будь-який смак», – каже представниця бару «Ялта» Тетяна.

Головною розвагою фестивалю стали змагання з чавлення винограду. Чоловіки в гумових чоботях топтали грона винограду, а хто надавив найбільше соку, отримав першість та винагороди від спонсорів.

Організувала таке свято для гурманів компанія «Інформбюро».

«Дуже давно ми хотіли провести подібний фестиваль у Житомирі. Насправді ми проводимо дуже багато фестивалів. Свято сиру та вина проводиться восени, воно приурочене до збору врожаю винограду. Фестиваль існує в багатьох країнах, і таке поєднання сиру та вина – класичне», – зауважує директор компанії «Інформбюро» Ярослав Гапоненко.

Відвідувачі із задоволенням коштують представлену продукцію і обирають те, що найбільше до вподоби. Діляться: подібних фестивалів у Житомирі не вистачало.

«У мене одне слово – смачно. Вина також куштували, купили ігристе вино, дуже сподобалось», – коментує відвідувач фестивалю Дмитро.

«Дуже затишно, так якось по-домашньому, дуже багато різноманіття», – додає відвідувачка фестивалю Ірина.

Організатори планують провести Фестиваль сиру й вина у Житомирі й наступного року та зробити його щорічним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль сир вино  
Матеріали по темі