Події

​У Житомирській області в річці Уж загинуло 53 тисячі карасів, екологи відібрали проби

29 October 2019, 13:49

Житомирський рибоохоронний патруль зафіксував явище масштабної загибелі риби на річці Уж біля селі Немирівка Коростенського району.

Про це повідомляється у фейсбук-дописі рибоохоронного патруля за 29 жовтня.

«До Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області 28 жовтня 2019 року надійшло повідомлення про загибель риби на р. Уж за межами с. Немирівка Коростенського району Житомирської області. На місце події виїхала комісія в складі представників Житомирського рибоохоронного патруля, Державної екологічної інспекції Поліського округу, Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та депутата Коростенської міської ради. Комісією проведено візуальне обстеження та складено Акт обстеження берегової лінії р. Уж за межами села Немирівка (…). Під час обстеження зафіксовано 53 667 екземплярів загиблої риби: 53 613 екз. карася, 18 екз. краснопірки, 36 екз. окуня», - йдеться у повідомленні.

За даними рибоохорони, представники екології та Держпродспоживслужби відібрали проби води та зразки загиблої риби, які направили на дослідження для встановлення причини її загибелі.


Нагадаємо, у вересні 2019 року екологи зафіксували масову загибель риби в річці Хомора в Житомирській області, збитки оцінили в 1 млн 250 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, мор риби був зафіксований у червні 2018 року в місті Андрушівка Житомирської області, неподалік очисних споруд ДП «Коростишівський спиртовий комбінат». Перевірка екологів засвідчила, що рівень кисню в річці Гуйва поблизу очисних Коростишівського спирткомбінату є достатнім для нормального функціонування живих водних організмів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба загибель мор Уж  
Матеріали по темі