Влада

​Сесія Житомирської міськради почалася з «хвилини мовчання» та вручення нагород за фільм

31 October 2019, 09:34

На початку чергової сесії Житомирської міської ради 31 жовтня депутати «хвилиною мовчання» вшанували пам'ять трагічного загиблого колеги Валерія Горба.

Після цього мер Сергій Сухомлин повідомив, що представник Держкомтелерадіо буде вручати нагороди за фільм про Олега Ольжича «Вогонь самопосвяти», який в 2018 році здобув державну премію імені Івана Франка.

«Цей фільм був удостоєний державної премії тому, що відкриває одну зі сторінок біографії Олега Ольжича, яка пов’язана з ОУН і довгий час замовчувалася, паплюжилася та не висвітлювалася. Цей фільм вже став популярним не лише в Україні, а й а її межами, бо він розповідає про справжнього Героя України. Ми вже вручили державні премії, державні відзнаки, але сьогодні вручаємо спеціальні нагороди, відзнаки авторам цього фільму», - сказав перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Богдан Червак.

Після вручення нагород депутати сформували секретаріат та почали працювати.

На сесії присутні 30 депутатів із 42.

Нагадаємо, розпорядження про скликання чергової сесії мер Житомир підписав 15 жовтня, у порядку денному було 53 питання, серед яких - звільнення заступника міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року фільм житомирського режисера Петра Авраменка про Олега Ольжича здобув державну премію ім. Івана Франка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада фільм нагорода  
Матеріали по темі