Влада

​Депутати скасували містобудівні умови для АЗС на проспекті Незалежності та пропонують ТОВ іншу ділянку в Житомирі

31 October 2019, 12:18

Житомирські депутати ухвалили звернення до ТОВ «Юпіджі» з пропозицією щодо укладання договору міни земельної ділянки.

Питання включили додатково у порядок денний сесії міської ради 31 жовтня. Після більш ніж годинної перерви, яку мер Сергій Сухомлин оголосив по завершенню виступів щодо забудов у Житомирі, в сесійній залі було 28 депутатів з 42.

У зверненні до ТОВ «Юпіджі» міська влада пропонує погодитись на міну земельної ділянки загальною площею 1,1 га на проспекті Незалежності, 29 на рівноцінну та порахувати понесені збитки, яка міська рада готова компенсувати. У разі погодження земельний департамент має запропонувати товариству рівноцінну земельну ділянку.

Депутати підтримали пропозицію депутата Владислава Пучича щодо скасування містобудівних умов – «за» було 23 депутати.

В цілому за проєкт рішення проголосувала мінімальна кількість депутатів, необхідна для прийняття рішення – 22 з 28 присутніх.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 31 жовтня кілька десятків людей прийшли на сесію міської ради з плакатами та обуренням щодо забудов у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки.

28 жовтня 2019 противники будівництва АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія АЗС заправка просп. Незалежності  
Матеріали по темі