Влада

​Влада Житомира звернулася до міністрів з проханням збільшити розмір держсубвенцій на освіту і медицину

6 November 2019, 20:41

Виконком направить листи-звернення до міністерств з проханням збільшити фінансування галузей освіти та охорони здоров’я.

Про необхідність клопотати перед міністрами та депутатами Верховної ради говорили на засіданні виконкому 6 листопада. Ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин на своїй сторінці у соцмережі розмістив допис, у якому опублікував листи до міністра фінансів Оксани Маркарової та міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької.

«Я вже писав, що наступний рік для міста буде дуже непростим. Після оприлюднення проєкту Держбюджету-2020 стає зрозумілим, що все гірше, ніж здавалося. Розмір державної субвенції, який передбачений для Житомирської ОТГ: освіта – 402,3 млн гривень, медицина – 52 млн гривень. Тільки у першому кварталі на зарплату медпрацівникам не вистачає 13,6 мільйонів гривень. Ще 14 млн необхідно на медикаменти для пільговиків, зокрема на інсулін. Зараз недостатність по зарплатах освітян становить 47,8 млн. Враховуючи вимоги постанови Кабміну №822, яка передбачає підвищення оплати праці педагогічним працівникам у 2020 році, то дефіцит субвенції складе 230,8 мільйонів гривень. Такого навантаження міський бюджет просто не витримає. Тож ми підготували листи на Міністерство фінансів України, Міністерство охорони здоров'я України ( МОЗ ), Міністерство освіти і науки України та до народних депутатів від Житомира і проситимемо про збільшення фінансування», - написав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, питання недостатності фінансування на зарплати медикам і вчителям у 2020 році обговорювали на засіданні виконкому 6 листопада. У коментарі Житомир.info директор департаменту фінансів Діна Прохорчук повідомила, що, в разі підвищення зарплат освітянам, Житомиру в наступному році може не вистачити близько 200 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, на виплату зарплати до кінця 2019 року вчителям та медикам у Житомирі не вистачає 37,7 млн грн. Про це та про проєкт бюджету Житомира на 2020 рік говорили у програмі «Діалоги» з головою бюджетної комісії Юрієм Мойсеєвим. Ефір програми дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субвенція зарплата Кабмін освіта медицина бюджет  
Матеріали по темі