Влада

Фірма, яка будуватиме сміттєпереробний завод у Житомирі, не хоче починати роботи взимку, бо це надто дорого

12 November 2019, 15:46

Хорватська фірма «Tehnix», яка будуватиме сміттєпереробний завод у Житомирі, вже оплатили вартість обладнання й конструкцій, але вагається, чи починати дороге «зимове» будівництво.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 11 листопада в програмі «Тема дня» на Житомир.info, відповідаючи на запитання.

«Вони (фірма, яка займається будівництвом, - ред.) пройшли погодження в Міністерстві екології декілька місяців (тому), зібрали всю необхідну документацію, подали декларацію на початок робіт. Зараз в них зроблена передплата за обладнання і будівельні конструкції, але вони вирішують, чи зараз починати будівництво, бо будівництво взимку коштує набагато більше, ніж починати з весни. За умовами, які голосувалися на сесії міської ради, у нас є два роки на будівництво цього об’єкту», - сказав Сергій Сухомлин.

Програму «Тема дня» з мером Житомира повністю дивіться тут, відповідь щодо сміттєпереробного заводу - на 40 хвилині.

Нагадаємо, 21 серпня 2019 у програмі «Діалоги» на Житомир.info Сергій Сухомлин пояснив механізм роботи сміттєпереробного заводу, описавши шлях сміття від контейнерів до кінцевого продукту переробки. Наприкінці жовтня 2019 року інспекції з благоустрою доручили розчистити земельну ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

Як повідомляв Житомир.info, переробкою сміття у Житомирі планує займатися хорватська компанія «Технікс». На сесії міськради в липні 2018 представник компанії розповів про 100-відсоткову переробку сміття та назвав орієнтовну вартість заводу – 10 млн євро, а київське ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проєкту землеустрою з відведення 5 га землі для сміттєпереробного заводу на східній околиці Житомира (провулок Складський, 20). 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

Після сесії 17 травня 2018 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що є три пропозиції від інвесторів на будівництво сміттєпереробного заводу по пров. Складський, 20 та розповідав про умови співпраці: усім потенційним інвесторам виставляють умову щодо банківської гарантії на 1-1,5 млн євро на термін здачі заводу в експлуатацію.

Міське сміттєзвалище на Крошні у Житомирі було відкрите ще у 1957 році і вже давно перевантажене. У жовтні 2015 року в Житомирі під керівництвом колишнього депутата міської ради Валентина Стойка запустили новий сміттєпереробний комплекс, однак він довго не протримався, заборгувавши бюджету міста майже 1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєпереробний завод полігон сміття Сухомлин МС Соціальний проект  
Матеріали по темі